Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη ΠΟΣΔΕΠ: συνέχιση των κινητοποιήσεων στα Πανεπιστήμια

ΠΟΣΔΕΠ: συνέχιση των κινητοποιήσεων στα Πανεπιστήμια

16Μετά το Διήμερο για την Υπεράσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου (17-18/05/05) η ΠΟΣΔΕΠ ζήτησε άμεση συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, με σκοπό ακόμη μια φορά να καταθέσει και να παρουσιάσει τις προτεραιότητες των Πανεπιστημίων. Δεν υπήρξε απάντηση.
Με αυτό ως δεδομένο και εκτιμώντας συνολικά την κατάσταση, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ αποφάσισε ομόφωνα να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις με 3-ήμερη απεργία την Τρίτη 31/5, Τετάρτη 1/6 και Πέμπτη 2/6.


Παράλληλα, η ΠΟΣΔΕΠ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες σε όλα τα Πανεπιστήμια, σε συνεργασία με τους Συλλόγους μελών ΔΕΠ και τους Φοιτητικούς Συλλόγους, ώστε και μέσα στα ακαδημαϊκά όργανα να συζητηθούν οι προτάσεις της, να κατανοηθεί το μέγεθος των θεσμικών παρεμβάσεων και να παρθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών τους.


Για την αξιολόγηση
Η ΠΟΣΔΕΠ δηλώνει ότι οι πανεπιστημιακοί δεν ’φοβούνται’ την αξιολόγηση. Ωστόσο, με το νομοσχέδιο για τη “διασφάλιση ποιότητας” επιχειρείται η παραπλάνηση της κοινωνίας, γιατί αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα των πανεπιστημιακών σπουδών! Θεσπίζει την ομογενοποίηση, την τυποποίηση και πιστοποίηση των διαδικασιών διδασκαλίας – έρευνας και καθιερώνει πλαίσιο θεσμών και λειτουργιών για εμπορευματοποιημένες ’υπηρεσίες κατάρτισης’.
Γιαυτό, καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια και τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων να αναλάβουν κάθε δυνατή πρωτοβουλία, ώστε να αποφασιστεί συλλογικά η απεργιακή κινητοποίηση, στέλνοντας έντονο το μήνυμα της υπεράσπισης του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Παράλληλα, καλούμε τα μέλη ΔΕΠ να συνεχίσουν τον διάλογο που έχει αρχίσει μέσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα για όλες τις θεσμικές αλλαγές που επιχειρούνται, με στόχο τη λήψη αποφάσεων ακύρωσης των συνεπειών τους. Συνεχίζουμε την καταγραφή των ελλείψεων και αναγκών κάθε Σχολής και ιδρύματος.
Αν σήμερα λειτουργεί το Πανεπιστήμιο, οφείλεται αποκλειστικά στους αφιερωμένους στο λειτούργημά τους πανεπιστημιακούς δασκάλους. Οφείλουμε να καταγράψουμε το σημαντικό αυτό έργο και να ενημερώσουμε την Ελληνική κοινωνία με τον διαφανή απολογισμό του έργου και της διαχείρισης έργου και χρηματοδοτήσεων (ετήσιο απολογισμό Συγκλήτων, απολογισμό Επιτροπής Ερευνών και Γ.Σ. Τμημάτων για τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές).