Αρχική Νέα Τοπικά Κινητοποίηση για ακτοπλοϊα με συμβολική κατάληψη του καταπέλτη στο “ΘΕΟΦΙΛΟΣ”

Κινητοποίηση για ακτοπλοϊα με συμβολική κατάληψη του καταπέλτη στο “ΘΕΟΦΙΛΟΣ”

7


Την έντονη διαμαρτυρία τους για την αδράνεια στο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών εξέφρασαν αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτών που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων για την ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στο λιμάνι της Χίου.
Συμβολικά οι διαδηλωτές, με δυναμική παρουσία των συνταξιούχων ναυτικών και των φοιτητών, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του καταπέλτη του πλοίου της γραμμής ΘΕΟΦΙΛΟΣ, προειδοποιώντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν αν επιτέλους δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των νησιωτών για δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων με φθηνά εισιτήρια και με εξασφάλιση της δουλειάς των ναυτεργατών και βελτίωση των δικαιωμάτων τους.
Η κινητοποίηση έγινε και σαν εκδήλωση συμπαράστασης για τη δίκη του ΣΑΜΙΝΑ ΕΞΠΡΕΣΣ που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στον Πειραιά, ύστερα από σχετική απόφαση της Παναιγαιακής Συντονιστικής Επιτροπής για την Ακτοπλοΐα.
Οι διαδηλωτές στη Χίο για περίπου μισή ώρα παρέμειναν στον καταπέλτη του πλοίου και αποχώρησαν με συνθήματα και κατά του νέου μετόχου της ΝΕΛ, Απόστολου Βεντούρη.
Παρούσα στη συγκέντρωση και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή που τόνισε ότι η Κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα είχε υποσχεθεί ότι άμεσα θα υπήρχε λύση αλλά ακόμα δεν έχει προχωρήσει τίποτα.
Μεταξύ των αιτημάτων είναι επίσης:
– Απρόσκοπτη τακτική σύνδεση Χειμώνα- Καλοκαίρι ρψν νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους.
– Μείωση τυ υψηλού ναύλου μεταφοράς επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων. Χωρίς αυτό το κόστος να μετακυλιστεί μέσο επιδοτήσεων ή άλλων τρόπων στον κρατικό προϋπολογισμό.
– Στήριξη όλων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, με τη διατήρηση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων, που απορρέουν εκ της θέσης τους, σ’ αυτούς και τις οικογένειές τους (συνταξιούχοι ΝΑΤ, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, φοιτητές κλπ.
– Βελτίωση και δημιουργία λιμενικών εγκαταστάσεων σ’ όλα τα νησιά που σήμερα είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧάνουν οι συνοικίες τα λεωφορεία
Επόμενο άρθροΟι Κρήτες τιμούν τους ήρωες στη μάχη της Κρήτης