Αρχική Νέα Τοπικά Μάρκος Μεννής: πάρτε θέση για παρόμοια δημοσιεύματα

Μάρκος Μεννής: πάρτε θέση για παρόμοια δημοσιεύματα

15Ένα άρθρο ενυπόγραφο μεν αλλά χωρίς να μπορεί να υπάρξει διασταύρωση της ταυτότητας του αποστολέα (όπως ανέφερε η εφημερίδα που το παρουσίασε) σχετικά με το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή Χίου, έκανε το Δήμαρχο Μάρκος Μεννή να ζητήσει την επέμβαση των αρμόδιων φορέων με σχετική επιστολή και με συνημμένο το επίμαχο άρθρο.
Μάλιστα το συγκεκριμένο ζήτημα συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης όπου τέθηκε από το Δήμαρχο Χίου.
Ο πίνακας αποδεκτών της επιστολής Μεννή είναι κατά σειρά:
1. Υπουργός Δικαιοσύνης
2. Υπουργός Τύπου & ΜΜΕ
3. Βουλευτής Χίου κ. Γιάννης Πίττας
4. Βουλευτής Χίου κα Ελπίδα Τσουρή
5. Νομάρχης Χίου
6. ΕΣΗΕΑ
7. Σύνδεσμος Εκδοτών Επαρχιακού Τύπου
8. Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο
9. Συνήγορο του Πολίτη
10. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΝΟΔΕ Χίου)
11. ΠΑΣΟΚ (ΝΕ Χίου)
12. ΚΚΕ (ΝΕ Χίου)
13. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (ΝΕ Χίου).Η επιστολή Μεννή αναφέρει τα εξής:
“Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τη λειτουργία των ΜΜΕ, τη σχέση τους με την κάθε μορφής εξουσία και την προσπάθεια ποδηγέτησής της.
Η πλειοψηφία τυ κοινού, παρ’ όλα αυτά, όπως και εγώ προσωπικά, ενδιαφέρεται για την ελευθερία του Τύπου, την ανεξαρτησία του, την περιφρούρηση και τη διασφάλιση της αδέσμευτης λειτουργίας του.
Εκτός όμως από την ελευθερία του τύπου, υπάρχει και η ατομική ελευθερία καθενός από εμάς, όπως και η ανάγκη διασφάλισης των δημοκρατικών δομών της κοινωνίας μας και η εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους.
Αφορμή για τις σκέψεις αυτές έγινε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΑΛΗΘΕΙΑ” της 24/5/05, φωτοτυπία του οποίου σας κοινοποιούμε, για να εξετάσετε εάν η δημοσιογραφία τέτοιου είδους εξυπηρετεί τους σκοπούς τους οποίους είναι ταγμένη να υπηρετεί, ή υποσκάπτει τα θεμέλια της κοινωνίας μας δημιουργώντας συνθήκες για εκτροπές κάθε είδους.
Εάν νομίζετε ότι υπάρχει λόγος να πράξετε κάτι, το οποίο θα απορρέει από τη θέση που κατέχετε, παρακαλούμε να το κάνετε, άλλως θεωρήστε την επιστολή μου μία αναφορά ενός δημοκρατικού πολίτη, ο οποίος εδώ και δεκαετίες έχει αγωνιστεί και αγωνίζεται για την εδραίωση των δημοκρατικών μας θεσμών και την προστασία των ατομικών και άλλων ελευθεριών ακόμη και του τελευταίου πολίτη αυτής της Χώρας.
Τέλος να σημειώσω ότι ανάλογη απόφαση επί του θέματος έχει λάβει και το Δημοτικό μας Συμβούλιο, το οποίο και με εξουσιοδότησε να προβώ στις συγκεκριμένες ενέργειες.


Ο Δήμαρχος Χίου
Μάρκος Μεννής”.
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧάνουν οι συνοικίες τα λεωφορεία
Επόμενο άρθροΟι Κρήτες τιμούν τους ήρωες στη μάχη της Κρήτης