Αρχική Πολιτισμός Νέα κινητοποίηση για το Δημοτικό cine ΚΗΠΟΣ

Νέα κινητοποίηση για το Δημοτικό cine ΚΗΠΟΣ

16ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ- Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ CINE ΚΗΠΟΣ


Ο αγώνας μας για το cine κήπος δεν είναι ούτε ασήμαντος, ούτε πολυτέλεια. Μέσα στην κουραστική καθημερινότητα με τα πολλά προβλήματα (άγχος, ανεργία, οικονομική λιτότητα), ο πολιτισμός είναι βαθιά ανάσα ζωής.


* Πιστεύουμε και  διεκδικούμε ότι ο όρος “δημόσιο” αναφέρεται στους δημότες και όχι στους αυτόκλητους διαχειριστές του (αιρετούς ή μη).


* Πιστεύουμε  ότι οι δημόσιοι χώροι, ο δημοτικός κήπος και το δημοτικό σινεμά ανήκουν στους πολίτες και πρέπει να έχουν το δικαίωμα να τους χρησιμοποιούν ελεύθερα χωρίς προβλήματα. Αυτή η δυνατότητα καταργείται άμεσα από τη στιγμή που αναπτυξιακές εταιρίες (δημόσιες και ιδιωτικές) στήσουν την επιχείρησή τους.


*  Απορρίπτουμε  την όποια “συνεργασία – σύμπραξη” μεταξύ του δήμου και ιδιωτών, εφόσον αυτή θα βασίζεται σε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με μόνο στόχο το κέρδος.


* Απορρίπτουμε τη δήθεν “επίθεση φιλίας” των ιδιωτών για “συνδιαχείριση” του Σινέ Κήπος και δηλώνουμε ότι θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο (ακόμα και με κατάληψη του χώρου του θερινού κινηματογράφου αν χρειαστεί) να απλώσουν χέρι οι ιδιώτες σε δημόσια περιουσία.
 
Συνεχίζουμε λοιπόν  και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, διεκδικώντας το δημοτικό Σινέ Κήπος να παραμείνει στους δημότες και δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε καμιά έκπτωση στην ποιότητα, καμιά αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, καμιά εργασία “ανακαίνισης-καταστροφής” από ιδιώτες του τελευταίου   δημόσιου χώρου της πόλης μας.


Απαντάμε στις τραμπούκικες λογικές των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής Μεννή με συνέχιση του δικού μας αγώνα με την συμπαράσταση εκατοντάδων συμπολιτών μας και προχωράμε σε νέα γενική συνέλευση την Κυριακή 29 Μαΐου στις 19:00 το απόγευμα και προβολή της καταπληκτικής κωμωδίας “Οι γενναίοι του Μπρανκαλεόνε” του Μάριο Μονιτσέλι στις 21:00 στην πλατεία Βουνακίου.


          Πρωτοβουλία Δημοτών ενάντια στο ξεπούλημα του Cine Κήπος