Αρχική Νέα Τοπικά Απελευθέρωση ναύλων από συγκεκριμένα λιμάνια

Απελευθέρωση ναύλων από συγκεκριμένα λιμάνια

9


Απελευθερώνονται τα ναύλα για πλοία που εκτελούν δρομολόγια από Ραφήνα, Πάτρα, Λαύριο, Κύμη και Ελευσίνα, ενώ ακριβαίνουν κατά 6,8% τα εισιτήρια οικονομικής και ενιαίας θέσης επιβατών και οχημάτων πλοίων που εκτελούν δρομολόγια στην άγονη γραμμή.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι απελευθερώνονται τα ναύλα όλων των θέσεων και για κάθε κατηγορία οχημάτων στα πλοία που δεν εκτελούν δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας και έχουν αφετήριους τους λιμένες:
α. Λαυρίου προς όλες τις κατευθύνσεις και επιστροφή, εκτός ΚΕΑΣ (Τζιάς)
β. Κύμης προς όλες τις κατευθύνσεις και επιστροφή εκτός Σκύρου
γ. Ραφήνας προς τους λιμένες Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου και επιστροφή, εφόσον δραστηριοποιούνται πλοία τουλάχιστον τριών ανεξάρτητων εταιριών
δ. Ελευσίνας προς όλες τις κατευθύνσεις για τη μεταφορά οχημάτων και επιστροφή
ε. Πάτρας προς Κέρκυρα και επιστροφή
Παράλληλα, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενέκρινε τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), το οποίο πρότεινε αύξηση κατά 6,8% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που αφορούν την οικονομική και ενιαία θέση επιβατών και οχημάτων.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο ύψος της αύξησης στα ναύλα προτάθηκε από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, λαμβάνοντας υπόψη την επίδραση της μεταβολής των τιμών των καυσίμων, κατά το ποσοστό που συμμετέχει στο κόστος εκμετάλλευσης των πλοίων.
Οι όροι που θέτει το ΥΕΝ για να έχουν δικαίωμα στην αύξηση των ναύλων οι ακτοπλοϊκές εταιρίες είναι -όπως έχει ανακοινώσει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης- τα πλοία να εκτελούν τα δρομολόγια άγονης γραμμής και να ναυτολογήσουν γιατρούς.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΣΗ ΑΠΟ news.in.gr