Αρχική Νέα Τοπικά Επιμένει η Λ. Ε. στο κλείσιμο της Προκυμαίας, αφού πρώτα δοκιμαστεί το...

Επιμένει η Λ. Ε. στο κλείσιμο της Προκυμαίας, αφού πρώτα δοκιμαστεί το μέτρο

8


Παράταση για μία εβδομάδα πήρε η εφαρμογή του μέτρου κλεισίματος της Προκυμαίας καθ’ όλο το μήκος της, από το Ναυτικό Όμιλο και μέχρι το πρακτορείο της ΝΕΛ, μετά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της Λιμενικής Επιτροπής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Χίου.
Αρχικά ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Σταμάτης Κάρμαντζης όσο και τα μέλη της δικαιολογήθηκαν για την απόφαση που έλαβαν, μετά τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν στον τοπικό τύπο και την επισήμανση  πως μεταφέρεται το πρόβλημα του κυκλοφοριακού στους ήδη δύσκολους δρόμους της Ευαγγελιστρίας .
Τελικά η Λιμενική Επιτροπή έμεινε σταθερή στη θέση της για κλείσιμο όλης της Λ. Αιγαίου, χωρίς όμως να μπορέσει να πείσει και φορείς όπως τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου, την τροχαία, αλλά και επαγγελματικές ομάδες (ΤΑΞΙ, Σχολές Οδηγών) ότι η πρότασή της είναι υλοποιήσιμη και λειτουργική.


Το μέτρο θα ξεκινήσει από το Σάββατο 11 Μαΐου με εφαρμογή από τις 10.00 μ.μ. έως τις 3.00 π.μ. και με την προϋπόθεση ότι αν σε εύλογο χρονικό διάστημα, φανεί πως δεν μπορεί να προχωρήσει να εφαρμοστεί η περσινή λύση (κλείσιμο Προκυμαίας από ύψος Κουντουριώτη μέχρι γραφεία ΝΕΛ).
Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν πολλές προτάσεις ως συνοδευτικά του κλεισίματος της Προκυμαίας, με κύριο στοιχείο τις αντιδρομήσεις οδών, χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψη το ντόμινο προβλημάτων που θα δημιουργηθούν επιζητώντας επίλυση.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης που συμφώνησε για κλείσιμο της Προκυμαίας επισημαίνοντας κύρια το πρόβλημα του θορύβου από τις μηχανές, ο αντινομάρχης Παναγιώτης Καμίτσης, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Λυπαρής και Πέτρος Ντομάτας, ο ν.σ. Παντελής Στεφάνου κ.α..