Αρχική Πολιτισμός Εκθεση “Φυλακή Φωτός” στη “Σκοτεινή Φυλακή ” του Κάστρου

Εκθεση “Φυλακή Φωτός” στη “Σκοτεινή Φυλακή ” του Κάστρου

46


Έκθεση με τίτλο “Φυλακή Φωτός” της Αννίτας Αργυροηλιοπούλου φιλοξενείται στη “Σκοτεινή Φυλακή” από τις 3 έως τις 23 Ιουνίου.
Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ..
“Ο χώρος ενός μνημείου πεπερασμένος και υπερβατικός συνάμα. Η “Σκοτεινή Φυλακή”, τμήμα της μεσαιωνικής οχύρωσης της πόλης Χίου, φυλακή πραγματική για 70 ψυχές που κλείσθηκαν σ’ αυτή για να θανατωθούν αργότερα (σ.σ κατά την περίοδο της καταστροφής της Χίου από τους Οθωμανούς στα 1822), αλλά και χώρος φωτεινός για ενέργειες πνευματικής ανάτασης και ψυχικής αγαλλίασης.
“Η ζωή, το φως από το σκοτάδι και ο θάνατος, το υπερβατικό φως, το Α και το Ω της ανθρώπινης υπόστασης, είναι το αντικείμενο της εικαστικής πρότασης με τίτλο “Φυλακή Φωτός”, που πραγματεύεται η καλλιτέχνις Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, στην έκθεση που φιλοξενείται στη ¨Σκοτεινή Φυλακή”.
Η ανέλιξη της εικαστικής αφήγησης αναφέρεται στο κύκλο της ζωής και υλοποιείται μέσα από τρεις ενότητες έργων με τίτλο “Μπαλόνι Ι  ΙΙ  ΙΙΙ”, “Πίστις- Ελπίς- Αγάπη” και “Χορός ΙΙ”.
Τα θέματα ανά ενότητα παραπέμπουν αντίστοιχα στην κύηση που οδηγεί στη γέννηση  ήτοι στο φως της ζωής, στη γυναικεία φύση ως μήτρα ζωής και πηγή φωτός και στο θάνατο, φυλακή φωτός αλλά συγχρόνως και πέρασμα για την ανάταση των ψυχών και το Επέκεινα Φως”, σημειώνεται στο πρόγραμμα.
Η Αννίτα Αργυροηλιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960, έχει κάνει σπουδές στο Deree College: Bachelor of Arts (1979-1983) και Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Εργαστήριο Ν. Κεσσανλή (1984-1989). Πρώτη της έκθεση ήταν το 1986 για να ακολουθήσουν 30 περίπου συμμετοχές  σε ομαδικές ή ατομικές εκθέσεις.
Διάρκεια Έκθεση: 3-23 Ιονίου, ώρες 10.00- 14.00 & 18.00- 20.30.