Αρχική Απόψεις Aρθρα Τους βυθούς μας εμείς τους καταστρέφουμε, μια άποψη για το θέμα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ

Τους βυθούς μας εμείς τους καταστρέφουμε, μια άποψη για το θέμα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ

11


Από αναγνώστη της ιστοσελίδας μας λάβαμε τον ακόλουθο προβληματισμό, σχετικά με το θέμα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ και την προστασία του συγκεκριμένου φυτού στις θαλάσσιες περιοχές γύρω από τις ακτές μας.
Να σημειώσουμε μόνο ότι επειδή το συγκεκριμένο άρθρο αναδημοσιεύθηκε από την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, κρατήσαμε τον τίτλο και τους υπάρχοντες σχολιασμούς.


“Μου έκανε εντύπωση ο τίτλος του άρθρου σας που έλεγε πως κινδυνεύει η αλιεία μας από την Ποσειδωνία, σημειώνει ο αναγνώστης μας και συνεχίζει.
“Δυστυχώς η αλιεία μας κινδυνεύει από τους ίδιους τους αλιείς μας, οι οποίοι με τις μηχανότρατές τους έχουν λεηλατήσει τους βυθούς των θαλασσών μας, πολλές φορές δεν υπακούουν στους νόμους και τραβούν τις τράτες τους δίπλα στις παραλίες όπου πηγαίνουν και γεννάνε τα ψάρια ή ψαρεύουν με τα εργαλεία τους είδη αλιευμάτων που απαγορεύονται από το νόμο λόγω του μεγέθους των.
Με λίγα λόγια έχουν αφανίσει των πληθυσμό των ψαριών, ο οποίος χάνεται σιγά σιγά και από τη μόλυνση που του προσφέρουμε εμείς οι σύγχρονοι και πολιτισμένοι άνθρωποι.
Θα πρέπει λοιπόν να δημιουργηθούν όχι μία αλλά δέκα περιοχές που θα προστατεύονται από το πρόγραμμα Ποσειδωνία, γύρω από τη Χίο αλλά και στα άλλα νησιά, αν θέλουμε να σώσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον και την αλιεία μας.
Εκτός εάν αλιεία θεωρείται όλους αυτούς που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ψαρεύουν στις περιοχές αυτές”.