Αρχική Νέα Τοπικά Προχωρά ο Σύνδεσμος ΟΤΑ με τη συμμετοχή 5 Δήμων

Προχωρά ο Σύνδεσμος ΟΤΑ με τη συμμετοχή 5 Δήμων

6Την απόφαση να προχωρήσει η ΤΕΔΚ στη δημιουργία Συνδέσμου ΟΤΑ με τη συμμετοχή των 5 Δήμων που μέχρι σήμερα έχουν αποφασίσει θετικά, έλαβε η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο πρόεδρος Μάρκος Μεννής ενημέρωσε το Δ.Σ. για την παρουσία του στο Δ.Σ. Μαστιχοχωρίων το περασμένο Σάββατο εκφράζοντας και τη δυσαρέσκειά του διότι του συμβουλίου προηγήθηκε προσυμβούλιο όπου αποφασίστηκε η μη συμμετοχή στο Σύνδεσμο!
Μάλιστα ο κ. Μεννής σημείωσε ότι στη συνεδρίαση Μαστιχοχωρίων παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμανής Γιάννης Μαλαφής με αποτέλεσμα να υπάρξει μια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο Δημάρχων.
Ο Μάρκος Μεννής τόνισε ότι από το σύνδεσμο οι μικροί Δήμοι είναι που θα κερδίσουν, κάτι που υποστήριξαν και οι κ.κ. Γιώργης Βαρκάρης, Διαμαντής Σκουλούδης, Βασίλης Λεοντάρας και Γιάννης Παντελάρας που ζήτησε πάντως διευκρινήσεις από το Μ. Μεννή.
Αντίθετα ο Γιάννης Μαλαφής σημείωσε ότι το γεγονός ότι δεν αποφασίζουν οι μικροί κυρίως Δήμοι να ενταχθούν στο Σύνδεσμο, είναι γιατί φοβούνται μήπως οι πόροι από τα προγράμματα όπως το ΘΗΣΕΑΣ οδηγηθούν κύρια στους μεγάλους Δήμους. Ζήτησε έτσι να υπάρξει μία έκθεση εργασίας για το Σύνδεσμο και μια συμφωνία για το ποσοστό των προγραμμάτων που θα διεκδικεί από το “σακούλι” των χρηματοδοτήσεων για διαδημοτικές συνεργασίες.
Τον προβληματισμό του για το Σύνδεσμο εξέφρασε και ο Δήμαρχος Μαστιχοχωρίων Βαγγέλης Ατσάλης που εξήρε το θετικό του μέτρου αλλά και τον προβληματισμό των συμβούλων. Για αυτό το λόγο σημείωσε ότι η απόφαση του ΔΣ Μαστιχοχωρίων δεν ήταν η απόρριψη αλλά η αναστολή της απόφασης για συμμετοχή. Θετική στάση απέναντι στο Σύνδεσμο κράτησε και ο Πέτρος Ρισκάκης.
Ο Μάρκος Μεννής τόνισε ότι ο Σύνδεσμος θα μπορεί να κινηθεί σε θέματα που αφορούν τη γεωθερμία, τους ΧΥΤΑ κ.α. που ξεπερνούν τα όρια ενός Δήμου και κύρια το όφελος θα το έχουν οι μικροί Δήμοι που δεν διαθέτουν υπηρεσίες.
Οι δήμοι που έχουν αποφασίσει θετικά είναι οι: Χίου, Ομηρούπολης, Καμποχώρων, Αγίου Μηνά και Ιωνίας. Αντίθετος είναι ο Δ. Οινουσσών, αναστέλλει την απόφαση ο Δ. Μαστιχοχωρίων, ενώ δεν έχουν αποφασίσει σε Αμανή, Καρδάμυλα και Ψαρά.


Θοδωρής Πυλιώτης- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ