Αρχική Νέα Τοπικά Σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ιδιωτικοποίησης του cine ΚΗΠΟΣ

Σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ιδιωτικοποίησης του cine ΚΗΠΟΣ

4Εξετάζονται σήμερα στις 11.00 το πρωί τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΑΕΧ Κώστας Παϊδας και Τούλα Καλογερά κατά της ιδιωτικοποίησης του Δημοτικού Κινηματογράφου, cine ΚΗΠΟΣ.
Μάλιστα χθες με μια απαράδεκτη τακτική οι εκπρόσωποι της ΔΑΕΧ αρνήθηκαν να παραδώσουν στο νομικό εκπρόσωπο της μειοψηφίας τις εγγυητικές επιστολές των δύο επιχειρηματών, στέλνοντας από το… Στέλιο Ηλιαδάκη- Πρόεδρο της ΔΑΕΧ στον Αντώνη Αλλοίμονο -νομικό σύμβουλο του Δήμου Χίου το δικηγόρο Σιδερή Τσούρο.
Ο πανικός αυτός όμως φαίνεται ότι είχε λόγο ύπαρξης. Σύμφωνα με πληροφορίες με εξώδικό του ο ένας εκ των δύο επιχειρηματιών που έπαιρναν μέρος στην εταιρεία ζητά να του επιστραφεί η εγγυητική επιστολή του των 1.600 ΕΥΡΩ!
Οι ίδιες πληροφορίες μας λένε ότι η πλευρά Κυρλαγκίτση είναι δυσαρεστημένη από την πλευρά Μαμούνα που έκανε πρόταση για συνδιαχείριση του κινηματογράφου με τη ΔΑΕΧ. Εν τω μεταξύ η Πρωτοβουλία Πολιτών συνεχίζουν τις προβολές ταινιών. Στη συνέχεια παραθέτουμε το σχετικό δελτίο τύπου.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ!
Όσοι εξακολουθούν να μιλάνε για “μειοψηφίες” όταν αναφέρονται στην Πρωτοβουλία Δημοτών ενάντια στο ξεπούλημα του Σινέ Κήπος, πήραν για μια ακόμα φορά την καλύτερη απάντηση από τις πολλές δεκάδες πολιτών που συμμετείχαν και πάλι την Κυριακή 29 Μαΐου στην πλατεία Βουνακίου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ θερινού κινηματογράφου Σινέ Κήπος, πρώτα στη γενική συνέλευση  και στη συνέχεια παρακολουθώντας την προβολή της  ταινίας.
Την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή μη έχοντας τη δυνατότητα να αντιπαρατεθεί ανοιχτά (άρνηση να συζητηθεί το θέμα  στο Δημοτικό Συμβούλιο) στις θέσεις και στον αγώνα της Πρωτοβουλίας χτυπά με λογικές παρακράτους. Έτσι τη Δευτέρα 30 Μαΐου κατέβασαν και το τελευταίο πανό-κείμενο στο οποίο δεκάδες πολίτες είχαν εκφράσει τις απόψεις τους. 
ΕΠΕΙΔΗ είναι πλέον σαφές ότι η δημοτική αρχή προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια μη λαμβάνοντας υπόψη το δημόσιο συμφέρον (δημόσιο = των δημοτών, όχι των δημοτικών συμβούλων), συντασσόμενη απλά με τη λογική πολλών Ο.Τ.Α. που ξεπουλούν στο βωμό του κέρδους οτιδήποτε επιτυχημένο,
ΕΠΕΙΔΗ είμαστε πολύ περισσότεροι εμείς (μιας και οι υπεύθυνοι του πραξικοπηματικού ξεπουλήματος κατά δήλωσή τους δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στο Σινέ Κήπος ή τέλος πάντων “δεν είναι του γούστου τους”…) που θα αναγκαστούμε να υποστούμε έκπτωση στην ποιότητα των ταινιών, αύξηση στις τιμές και περιορισμό στην ελεύθερη πρόσβασή μας στο δημόσιο χώρο του δημοτικού κήπου,
ΕΠΕΙΔΗ το Σινέ Κήπος είναι απλά ένα από τα πολλά μέτωπα που έχει ανοίξει ή θα επιχειρήσει να ανοίξει η δεξιά πολιτική της δημοτικής αρχής (έχουν προηγηθεί ο περιφερειακός του κάστρου, το “χαράτσι” για τον πολιτισμό κλπ. και ίσως ακολουθήσουν το Rex, το ΔΗΠΕΘΕ και, ποιος ξέρει τι άλλο…) και που αν δεν αντιδράσουμε όλοι μαζί  θα τα υποστούμε, απαιτούμε: 
Το Σινέ Κήπος να παραμείνει δημοτικό.
Το Σινέ Κήπιος να ξεκινήσει να λειτουργεί την 1η Ιουνίου (όπως κάθε χρόνο) υπό την ευθύνη της ΔΑΕΧ.
Την Τετάρτη 1 Ιουνίου, συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κατά της συμφωνίας της ΔΑΕΧ με τους ιδιώτες. Καλούμε όλους όσους στηρίζουν τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Σινέ Κήπος να βρίσκονται και πάλι μαζί μας.
Προτείνουμε έναν άλλο πολιτισμό που διοργανώνεται από τους πολίτες για τους πολίτες. Βγαίνουμε από τα σπίτια μας, παρεμβαίνουμε για όσα μας αφορούν, γνωριζόμαστε, συζητάμε και διασκεδάζουμε, απαντώντας στην υπεροψία των “πάνω” με τη ζωντάνια και την αγωνιστικότητα των “κάτω”.
Μεταφέρουμε το κέντρο αγώνα έξω απ’ το Σινέ Κήπος και συνεχίζουμε με προβολές ταινιών και παράλληλες εκδηλώσεις, ξεκινώντας από αυτή την  Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 21:00, με τη προβολή του ντοκιμαντέρ “Αγέλαστος Πέτρα” του Φίλιππου Κουτσαφτή (Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Βραβείο Κοινού, Βραβείο Π.Ε.Κ.Κ., Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2000).


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ…
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ!!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ
http://www.geocities.com/chioscinema