Αρχική Νέα Τοπικά Απολύσεις στην ΤΕΔΒ προτείνει η Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης

Απολύσεις στην ΤΕΔΒ προτείνει η Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης

28


Απολύσεις 13 υπαλλήλων από την Τεχνική Εταιρεία Δήμου Βροντάδου προτείνει η Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης σε σύνολο 29 εργαζομένων, που φαίνεται πως δεν μπορεί να κρατήσει ζωντανή την εταιρεία.
Παρά το ότι πριν από λίγο καιρό που “παζαρευόταν” το δάνειο δεν έμπαινε επίσημα αυτό το θέμα, αποσπώντας και τη θετική ψήφο της ελάσσονος μειοψηφίας, τώρα γίνεται η πρόταση μείωσης του προσωπικού.
Στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας του Δ.Σ. της ΤΕΔΒ και με δεδομένη την παραίτηση του προέδρου Νίκου Τσίχλα και την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου, ακούστηκε και η εναλλακτική πρόταση για εκ περιτροπής εργασία ανά δίμηνο.
“Οι εργαζόμενοι έδωσαν όλα αυτά  τα χρόνια την ψυχή τους στην υπόθεση της ΤΕΔΒ και αν’ αυτού η Δημοτική Αρχή προτείνει απολύσεις 13 εργαζόμενων”, σημείωσαν οι εργαζόμενοι που χθες βράδυ θα είχαν συνάντηση με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου.
Σε δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργος Παντελίδης μας τόνισε:
“Η έλλειψη ορθολογικής διαχείρισης και η άσχημη κατάσταση που κληρονόμησε η Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης, είχαν σαν αποτέλεσμα η ΤΕΔΒ να βρεθεί σε αυτή τη θέση, παρόλο που θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης του Δήμου.
Ωστόσο αν διεκδικηθούν οι πόροι που είχαν κρατηθεί συνολικά από την τοπική Αυτοδιοίκηση και αν ζητηθούν ακόμη και τώρα έργα για να αναλάβει η τεχνική, τότε η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί”.
Αυτό πάντως που συζητιέται στο Βροντάδο είναι αν τα προβλήματα στην Τεχνική δεν εμφανιστούν και στην Προμηθευτική εταιρεία του Δήμου.