Αρχική Νέα Τοπικά Συνεδριάζει σήμερα η ΔΑΕΧ για το cine ΚΗΠΟΣ- Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η...

Συνεδριάζει σήμερα η ΔΑΕΧ για το cine ΚΗΠΟΣ- Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η Πρωτοβουλία Πολιτών

8Συνεδριάζει σήμερα στις 7.00 μ.μ. το Δ.Σ. της ΔΑΕΧ όπου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα του Δημοτικού κινηματογράφου και της νέας πρότασης της εταιρείας του κ. Μαμούνα για “συνδιαχείριση” του cine-ΚΗΠΟΣ.
Ισως τη συγκεκριμένη πρόταση που ακούστηκε καταρχήν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποτελέσει το άλλοθι για εναλλακτική λύση στη ΔΑΕΧ, που κάτω από τις κινητοποιήσεις της Πρωτοβουλίας Δημοτών, την κατακραυγή και σε πανελλαδικό επίπεδο μέσα από την καμπάνια στο διαδίκτυο αλλά και την τροπή που πήραν τα πράγματα με την εταιρεία των δύο ιδιωτών όπου ο ένας (κ. Κυρλαγκίτσης) αποχώρησε βρίσκεται σε ιδιαίτερη δύσκολη θέση.
Χαρακτηριστικό είναι πως κατά τη χθεσινή συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της ιδιωτικοποίησης, η πλευρά της αντιπολίτευσης με τα στοιχεία του νομικού συμβούλου της Σιδερή Τσούρου απάντησε και στο θέμα της διαφοράς του δημοτικού κινηματογράφου με το δημοτικό αναψυκτήριο. Για το 2ο υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα για την ενοικίαση κάτι που απουσιάζει ριζικά για το θέμα του κινηματογράφου.
Εν τω μεταξύ η Πρωτοβουλία Δημοτών μας κοινοποίησε την πρόταση που θα καταθέσουν απόψε στο ΔΣ της ΔΑΕΧ:

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο και το ΔΣ της ΔΑΕΧ


Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της παραχώρησης του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου “Σινέ Κήπος” σε ιδιώτες και πιο συγκεκριμένα στην εταιρία “Μαμούνας Ι. και ΣΙΑ ΕΠΕ” όπου ένας εκ των δύο συνεταίρων (Κυρλαγκίτσης) διεκδικεί ακύρωση της συμφωνίας και επιστροφή των χρημάτων που έχει καταβάλει ως εγγύηση στη ΔΑΕΧ, επιβεβαιώνουν ότι η άποψη που απ’ την πρώτη στιγμή εξέφρασε η “Πρωτοβουλία Δημοτών ενάντια στο ξεπούλημα του Σινέ Κήπος”, ότι δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ιδιώτες στη διαχείριση των δημόσιων θεμάτων κι ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν αποτελεί κανενός είδους εγγύηση για τους δημότες, ήταν πέρα για πέρα σωστή.


Με βάση μάλιστα τα δεδομένα που δημιουργούν οι συνεχώς αυξανόμενες αντιδράσεις όλο και περισσότερων πολιτών της Χίου (πράγμα που γίνεται σαφές από τη μαζική συμμετοχή τους στις απανωτές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσε και συνεχίζει να διοργανώνει η Πρωτοβουλία Δημοτών ενάντια στο ξεπούλημα του Σινέ Κήπος), ζητάμε την άμεση λειτουργία του θερινού κινηματογράφου ως δημοτικού, όπως λειτουργούσε 10 ολόκληρα χρόνια. Η  λειτουργία του θερινού  ήταν και παραμένει αποκλειστικά ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για άλλη καθυστέρηση.


Έχουμε πλέον ακόμα περισσότερους λόγους να επιμένουμε στις απόψεις μας ότι η μόνη εγγύηση για την ποιοτική λειτουργία του θερινού κινηματογράφου, είναι αυτό να παραμείνει δημοτικό και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για τον πολιτισμό και τη δημόσια περιουσία, μέχρι την έναρξη των προβολών από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σινέ Κήπος.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ