Αρχική Νέα Τοπικά Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας για τιμές εισιτηρίων και κρατήσεις υπέρ τρίτων

Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας για τιμές εισιτηρίων και κρατήσεις υπέρ τρίτων

19


Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης το ενδεχόμενο να καταργηθούν ορισμένες κρατήσεις υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τα εισιτήρια των πλοίων.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Φώτη Κουβέλη ο κ. Κεφαλογιάννης συμφώνησε ότι υπάρχει στρέβλωση του κόστους στην ναυλαγορά με κρατήσεις υπέρ τρίτων που δεν δικαιολογούνται, όπως τα αχθοφορικά ή λεμβουχικά δικαιώματα, αφού δεν υπάρχουν τέτοιοι εργαζόμενοι.
Όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, οι κρατήσεις αυτές φτάνουν στο 33% του κόστους των εισιτηρίων που πληρώνουν οι επιβάτες και το υπουργείο επανεξετάζει το θέμα αυτό.
Αναφερόμενος ο υπουργός Ναυτιλίας στο θέμα εργασιακών σχέσεων, έκανε λόγο για “απαράδεκτους μισθούς αριστοκρατίας που δεν έχουν καμία λογική και φθάνουν μέχρι τις 150.000 ετησίως και καθιερώθηκαν, όταν μπήκε ο ΟΛΠ στο χρηματιστήριο επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ”.
“Είναι τέτοια η ακρότητα ώστε εποχιακούς υπαλλήλους δεν μπορούμε να τους πάρουμε με κάτω από 150 ευρώ ημερησίως. Είναι πέρα από κάθε λογική οι δεσμευτικές διατάξεις αυτές” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.
Παράλληλα, καυτηρίασε και το γεγονός ότι πρόεδροι των ΔΕΚΟ παίρνουν μισθούς δύο φορές μεγαλύτερους από αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας και τρεις φορές από τους βουλευτές.
“Τέτοιες αδικίες προκαλούν και προσβάλουν τους εργαζομένους. Όταν έχουμε 50.000 άνεργους, κανείς δεν μπορεί να πληρώνεται τέτοιους μισθούς” σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης καλώντας την Βουλή να παρέμβει, ώστε να σταματήσουν αυτές οι ακρότητες, όπως είπε.ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr (με πληροφορίες από ΑΠΕ)