Αρχική Νέα Τοπικά Δοκιμή κυκλοφοριακού με κλειστή Προκυμαία, χωρίς προειδοποίηση

Δοκιμή κυκλοφοριακού με κλειστή Προκυμαία, χωρίς προειδοποίηση

5


Όσοι εποχούμενοι είδαν ξαφνικά να αλλάζει η πορεία τους στο Ναυτικό Όμιλο και να οδηγούνται στο Κέντρο μέσω της οδού Ευαγγελιστρίας το βράδυ της Παρασκευής, ας γνωρίζουν ότι δεν συνέβη κάποιο ατύχημα ούτε υπήρχε σε εξέλιξη κάποια εκδήλωση.
Η τροχαία Χίου αποφάσισε να εφαρμόσει την απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής για κλειστή προκυμαία, μεταφέροντας την κίνηση από τις οδούς Πατελίδα- Ευαγγελίστρια και Κουντουριώτη.
Μάλιστα το μέτρο εφαρμόστηκε από τις 8.30 περίπου το βράδυ της Παρασκευής (και ενώ ήταν ακόμα ανοικτά τα καταστήματα) μιας και πιστεύεται ότι η κίνηση αυτή την ώρα είναι αντίστοιχη της 10ης βραδινής κατά τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο.
Όπως ήταν αναμενόμενο επικράτησε κομφούζιο και κυκλοφοριακό έμφραγμα παρά τη δύναμη της Τροχαίας που προσπαθούσε να εξηγήσει στους οδηγούς τι ακριβώς συμβαίνει.
Την είδηση για τη δοκιμή, μας την έδωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταμάτης Κάρμανζης -τον οποίο συναντήσαμε στα εγκαίνια της έκθεσης στη “Σκοτεινή Φυλακή” – και  που όπως μας είπε ενημερώθηκε το απόγευμα από την Τροχαία για την πρόθεσή της.
Κατά τη γνώμη μας η κίνηση της τροχαίας ναι μεν ήταν σωστή για να υπάρξει μία δοκιμή πριν την εφαρμογή του μέτρου το ερχόμενο Σάββατο, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην έχει γίνει πριν η παραμικρή ανακοίνωση και να περιμένουμε θετικά αποτελέσματα.