Αρχική Νέα Αθλητικά Εκκληση δημοσιογράφων σε Ελλάδα και Τουρκία ενόψη του αγώνα ποδοσφαίρου Τουρκία- Ελλάδα

Εκκληση δημοσιογράφων σε Ελλάδα και Τουρκία ενόψη του αγώνα ποδοσφαίρου Τουρκία- Ελλάδα

21


Έκκληση προς την τουρκική και την ελληνική κοινή γνώμη κάνουν Έλληνες και Τούρκοι δημοσιογράφοι εν όψει του αγώνα των εθνικών ομάδων των δύο χωρών στην Κωνσταντινούπολη.
Το κείμενο που θα δημοσιευτεί το Σάββατο, ημέρα της αναμέτρησης, στον τουρκικό Τύπο έχει ως εξής:


“Εμείς οι δημοσιογράφοι, των οποίων υπογραφές επισυνάπτονται σε αυτή τη δήλωση, επιθυμούμε να κάνουμε μια έκκληση προς την τουρκική και την ελληνική κοινή γνώμη.


” Στις 4 Ιουνίου, στα πλαίσια των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου θα συναντηθούν οι εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου Ελλάδας και Τουρκίας. Το διεθνές ενδιαφέρον για ένα τέτοιο παιχνίδι είναι δεδομένο. Πολλοί από εμάς ανησυχούμε ως προς το εάν θα υπάρξουν επεισόδια.


” Θα πρέπει να καταφέρουμε να διαψεύσουμε την στερεότυπη πεποίθηση ότι ’οι Τούρκοι και οι Ελληνες τσακώνονται’. Πρέπει πάση θυσία να απογοητεύσουμε όλους εκείνους που αναμένουν μια τέτοια εξέλιξη.


” Βρισκόμαστε σε μια επισφαλή περίοδο και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πέσουμε θηράματα στις κάθε είδους προκλήσεις.


” Οφείλουμε όλοι να θυμηθούμε ότι αυτό είναι μόνο ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και ότι η ομάδα που θα κερδίσει θα είναι αυτή που παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, ή που θα σταθεί περισσότερο τυχερή. Μια καλή αθλητική εκδήλωση δεν θα πρέπει ποτέ να καταστρέφεται.


” Όπως έκαναν οι Ελληνες φίλαθλοι στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου, όπως αντίστοιχα έπραξε η κοινή γνώμη στην Τουρκία με αφορμή την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου από την Ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, έτσι κι εμείς όλοι θα πρέπει να επιδείξουμε ωριμότητα και να χειροκροτήσουμε τη νικήτρια ομάδα.
” Ας μην επιτρέψουμε σε μια μικρή ομάδα φανατικών να εξευτελίσουν δύο έθνη μπροστά στα μάτια ολόκληρης της διεθνούς κοινής γνώμης. Υπάρχουν άλλωστε στη ζωή πολύ σημαντικότερα πράγματα από τη νίκη”.
Από ελληνικής πλευρά το κείμενο υπογράφεται από τους Σ. Φυντανίδη, Π. Καψή, Γ. Καρτάλη, Κ. Καλλίτση, Ν. Παπαδόπουλος, Μπ. Κούτρα, Γ. Βότση, Ν. Βουλέλη, Χρ. Μεμή, Β. Μουλόπουλο, Έλ. Στάη, Μ. Χούκλη, Στ. Θεοδωράκη, Π. Μανδραβέλη, Κ. Σαλαμούρα, Ανδρ. Σαλέμης, Στ. Λυγερός, Β. Βεργή, Ανδρ. Δημάτος, Αλ. Παπαχελά, Τ. Τέλλογλου.


ΠΗΓΗ: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ