Αρχική Νέα Τοπικά Ξέσπασμα Σταμάτη Κάρμαντζη για το απροειδοποίητο κλείσιμο της Προκυμαίας

Ξέσπασμα Σταμάτη Κάρμαντζη για το απροειδοποίητο κλείσιμο της Προκυμαίας

4Λίγο πριν τη δοκιμαστική εφαρμογή του μέτρου για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της Προκυμαίας, το βράδυ της Παρασκευής, ενημερώθηκε τηλεφωνικά και ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Σταμάτης Κάρμαντζης που με χειρόγραφη ανακοίνωσή του που έδωσε στη δημοσιότητα το απόγευμα του Σαββάτου κάνει λόγο για “γκεμπελικές μεθόδους παραπληροφόρησης και υπόγειας προπαγάνδας, με την κατασκευασμένη πληροφορία ότι εφαρμόζομε την πρόταση του Κάρμαντζη- αυτός φταίει για όλα”. Μάλιστα ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ζητά ύστερα από την κατάσταση που δημιουργήθηκε να υπάρξει τοποθέτηση του Δημάρχου Χίου αλλά και του Νομάρχη Χίου για το πως θέλουν το λιμάνι.


Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
“Χθες το βράδυ στις 8.00 μ.μ. η Δημοτική Αρχή του κ. Μεννή με τη συμβολή της τροχαίας, εντελώς απροειδοποίητα, καταπάτησε κάθε έννοια σχεδιασμού και οργάνωσης αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού -που είναι αποκλειστική ευθύνη της- εγκλωβίζοντας εκατοντάδες οδηγούς συμπολίτες και επισκέπτες μας, αντιμετωπίζοντάς τους σαν όντα ενός κατώτερου Θεού.
Στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τη μέχρι σήμερα ανεπάρκεια και ύπνωσή της καθώς και την έλλειψη κατάθεσης ολοκληρωμένης πρότασης αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού, χρησιμοποίησε γκεμπελικές μεθόδους παραπληροφόρησης και υπόγειας προπαγάνδας, με την κατασκευασμένη πληροφορία ότι εφαρμόζομε την πρόταση του Κάρμαντζη- αυτός φταίει για όλα.
Μέχρι και το κινητό μου τηλέφωνο (άγνωστο από που) πληροφορήθηκαν αγανακτισμένοι οδηγοί.
Αδιαφορώ για τέτοιου είδους επιθέσεις. Θα συνεχίσω την αποστολή μου από την άμισθη θέση που προσωρινά μου εμπιστεύθηκε η Διοίκηση και οι συνεργάτες μου, με το απαράβατο και αδιαπραγμάτευτο όρο, η δραστηριότητά μου να ευρίσκεται πάντα στα πλαίσια του σεβασμού της αντίθετης άποψης κι της εφαρμογής της νομοθεσίας με οποιονδήποτε κόστος για μένα.
Αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν και αυτές δεν είναι απλές από όσες προανέφερα, δηλαδή ξύπνησαν οι υπεύθυνοι του κυκλοφοριακού χάους και είδαν (αν είδαν) την απραξία και αναποτελεσματικότητά τους.
Καλώ το Δήμαρχο προσωπικά ως πολιτικό εκφραστή της Δημοτικής Αρχής και υπεύθυνο για τη διοίκηση του Δήμου να δηλώσει ευθαρσώς και ξεκάθαρα πως θέλει να λειτουργήσει η χερσαία ζώνη του λιμανιού που είναι ένα σημαντικό κομμάτι του Δήμου που διοικεί, για να πληροφορηθούν οι πολίτες επιτέλους τη δική του θέση και να πράξουμε και εμείς τα δέοντα.
Καλώ και τον Νομάρχη ως πρώτο πολίτη του Νομού να πάρει δημοσίως θέση όπως άλλωστε έπραξε συγκαλώντας σύσκεψη προ καιρού για αυτό το σημαντικό θέμα.
Εμείς από την πλευρά μας ως Λιμενική Επιτροπή θα αναλάβουμε από εκεί και πέρα τις δικές μας ευθύνες αλλά και όσες μας αναλογούν, γιατί και το ΕΛΕΟΣ πλέον έχει και αυτό τα όρια του.


Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου
Σταμάτης Κάρμαντζης.