Αρχική Νέα Τοπικά Εξηγήσεις Τροχαίας για την απροειδοποίητη δοκιμή στην Προκυμαία

Εξηγήσεις Τροχαίας για την απροειδοποίητη δοκιμή στην Προκυμαία

14

Δοκιμή της κυκλοφοριακής πρότασης του Λιμενικού Ταμείου για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Αιγαίου, πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής η τροχαία Χίου σε συνεργασία με το Δήμο Χίου, χωρίς να κρίνει ότι έπρεπε να προηγηθεί η στοιχειώδης ενημέρωση.
Μεταφέρθηκε έτσι η κίνηση των οχημάτων από τη Λ. Ενώσεως στην οδό Πατελίδα- Μιχάλων- Ευαγγελίστρια- Κουντουριώτη από τις 8.15 περίπου το βράδυ και παρόλο που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, αφού φέρεται να πιστεύεται ότι αυτή την ώρα η κίνηση είναι αντίστοιχη με τη 10η βραδινή των μηνών Ιουλίου- Αυγούστου (όπου και θα εφαρμόζεται το μέτρο).
Όπως ήταν αναμενόμενο επικράτησε κομφούζιο και κυκλοφοριακό έμφραγμα παρά τη δύναμη της Τροχαίας που προσπαθούσε να εξηγήσει στους οδηγούς τι ακριβώς συμβαίνει. Όπως μας δήλωσε ο Διοικητής της Τροχαίας Χίου Κυριάκος Αφενδούλης “προτίμησαν να πέσουν κατευθείαν στα βαθιά”, έτσι ώστε να δουν τι ακριβώς θα συμβεί και να βγάλουν συμπεράσματα με πραγματικά δεδομένα. Σχετική έκθεση αναμένεται να υποβάλλει η τροχαία τις επέμενες ημέρες στη Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών Δ. Χίου που θα συντάξει το δικό της πόρισμα. Ένα παράδειγμα που μας έδωσε ο κ. Αφενδούλης και δεν είχε ληφθεί υπόψη μέχρι τώρα είναι ότι οι οδηγοί φθάνοντας στο τέρμα της οδού Πατελίδα δεν έστριβαν αριστερά για να βγουν στην οδό Κουντουριώτη μέσω Ευαγγελιστρίας αλλά προτιμούσαν την οδό Μουσείου.