Αρχική Πολιτισμός Ικανοποίηση Μίκη για τα “Θεοδωράκεια”

Ικανοποίηση Μίκη για τα “Θεοδωράκεια”

11


Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης συνάντηση της Επιτροπής του Δήμου Χίου για τα “Θεοδωράκεια” με το μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη όπου οριστικοποιήθηκε ότι οι εκδηλώσεις θα γίνουν 6-10 Σεπτεμβρίου σε Χίο και Τσεσμέ αντίστοιχα.
Η χιώτικη αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δήμαρχο Μάρκο Μεννή τους επικεφαλής των δύο παρατάξεων Πέτρο Παντελάρα και Ανδρέα Μιχαηλίδη αντίστοιχα και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αντώνη Λάρδα είχαν εγκάρδια τρίωρη συνάντηση με το Μίκη, παρουσία της κόρης του Μαργαρίτας και στενών του συνεργατριών.
Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν έδειξε να είναι αντίθετος με την ύπαρξη χορηγών από τον εφοπλιστικό χώρο αφού όπως είπε “ο πολιτισμός είναι για όλους”, ενώ τόνισε ότι θα ζητήσει εγγράφως από το Ίδρυμα Λαμπράκη να δοθεί ένα πλήρες αντίγραφο του Αρχείου του που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής έτσι ώστε να εκτεθεί στη Χίο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Δέχτηκε εξάλλου να παραμείνει στη συνέχεια στο νησί, φιλοξενούμενο σε ειδική αίθουσα που δεσμεύεται ότι θα παραχωρήσει το Ίδρυμα Μ. Τσάκου στο κτήριο που πρόκειται να λειτουργήσει (στη Μπέλα Βίστα). Εξάλλου πολύ πιθανή είναι η παρουσία και του Γιώργου Νταλάρα την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στη Χίο, ενώ έγινε πρόταση από τον κ. Λάρδα να δοθεί το όνομα του Μ. Θεοδωράκη στον πολυχώρο του Καστρομηνά.
Αυτό βέβαια θα πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.
Σε ότι αφορά την πορεία του INTERREG III, ο Δήμαρχος Χίου σημείωσε ότι η πρόταση της Χίου πηγαίνει καλά, εκεί που μπορεί να υπάρξει πρόβλημα είναι με την τουρκική πρόταση (Δήμος Τσεσμέ). Πάντως κονδύλια για τη Χίο έχουν εξασφαλιστεί και από το υπουργείο Εξωτερικών.
Οπως μας δήλωσε ο Μάρκος Μεννής, ο 
μεγάλος μουσικοσυνθέτης δεν έκρυψε ότι δέχτηκε ενημερωτική επιστολή για το θέμα του περιφερειακού δρόμου του Κάστρου, όπου μάλιστα απάντησε στον αποστολέα μη συμφωνώντας με τον τρόπο που γινόταν προσπάθεια να συνδεθούν τα δύο γεγονότα και να χαρακτηριστεί “απολίτιστη” η Δημοτική Αρχή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΛιμεναρχείο για το δυστύχημα Δόκιμου την ώρα που έκανε υποβρύχιο ψάρεμα
Επόμενο άρθροΕκδήλωση ΠΑΠΥΡΟΥ και εκδόσεων Μπουκουβάλα