Αρχική Πολιτισμός Κλειστή η Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ λόγω έλλειψης προσωπικού

Κλειστή η Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ λόγω έλλειψης προσωπικού

10Στο χτένι έφθασε ο κόμπος για τη Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ που λόγω έλλειψης προσωπικού αδυνατεί να λειτουργήσει τους θερινούς μήνες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Έτσι για να μπορέσει η Εφορεία της Βιβλιοθήκης να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα προστατεύοντας πρώτα και κύρια το ίδιο το υλικό που φιλοξενεί, αναγκάζεται να προχωρήσει στο κλείσιμο της Βιβλιοθήκης απόγευμα Παρασκευής και πρωί Σαββάτου.
Από τις 14 οργανικές θέσεις που σύμφωνα με το τελευταίο οργανόγραμμα θα έπρεπε να έχει η Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ, ίσως η σημαντικότερη σε υλικό από όλες τις επαρχιακές βιβλιοθήκες, καλύπτονται μόλις οι 5!
Εξυπηρετώντας τους επισκέπτες με ένα χαμόγελο πάντα οι εργαζόμενοι, θα ήταν αδύνατο να είχαν την ευθύνη όλου του χώρου ειδικά τους θερινούς μήνες όταν η κίνηση αυξάνεται.
Κλειστό θα παραμένει και το Μουσείο Αργέντη που λειτουργεί στον πρώτο όροφο του κτηρίου, όπως και το δανειστικό τμήμα.
Την προηγούμενη Παρασκευή σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Εφορεία της Βιβλιοθήκης έδωσαν το παρών τους ο Διευθυντής Παύλος Καλογεράκης και η Διεύθυντρια Ιωάννα Λεμονιάδου από την Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αντίστοιχα, ο Αντινομάρχης Π. Καμίτσης, εκπρόσωπος της βουλευτής Ελπίδα Τσουρή ενώ αντίθετα δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωπος του βουλευτή Γιάννη Πίττα αλλά και του Δήμου Χίου.
“Για να διορθωθεί η κατάσταση χρειάζονται τουλάχιστον 3 άτομα ακόμα” μας δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι της Βιβλιοθήκης Παντελής Κρομμύδας που προ ημερών μας είχε μιλήσει για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Χαρακτήρισε μάλιστα το μέτρο του κλεισίματος από το απόγευμα της Παρασκευής ως το ελάχιστο μέτρο για την ασφάλεια του υλικού και παράλληλα ως μια προειδοποίηση προς την Πολιτεία να σκύψει πάνω στο θέμα της βιβλιοθήκης ΚΟΡΑΗ.
Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση ενημέρωσης με τους Χιώτες βουλευτές που θα τους ζητηθεί να φέρουν το θέμα στη Βουλή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Σίφι- Κοφινάς
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Δημάρχων στην Ικαριά για τα θέματα της Περιφέρειας