Αρχική Νέα Τοπικά Ακόμα κολλημένο το φράγμα Κατράρη

Ακόμα κολλημένο το φράγμα Κατράρη

28

Για λίγο καιρό ακόμα πρόκειται να καθυστερήσει η οριστικοποίηση του αναδόχου στο φράγμα της Καλαμωτής (Κατράρη), αφού ζητήθηκε από τη Νομαρχία να πάρει θέση σε προσφυγή εταιρείας που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Με κύριο στοιχείο στην ένσταση τριών από των εταιρειών που πήραν μέρος στο διαγωνισμό, το θέμα της επιλογής του αναδόχου με βάση τον προγενέστερο νόμο του μαθηματικού τύπου, η εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ κατέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας διότι η Νομαρχιακή Επιτροπή δεν εξέτασε ένστασή της. Η Ν.Ε. δεν το έκανε όμως διότι η εταιρεία απευθυνόταν στο υπουργείο Γεωργίας. Κατά το ΣτΕ όμως έπρεπε να πάρει θέση και το νομαρχιακό όργανο (όπως πήρε και για τις δύο άλλε ενστάσεις που όμως κατατέθηκαν στη Νομαρχιακή Επιτροπή).
Το σώμα ενέκρινε και την αρχιτεκτονική προμελέτη για τα κτήρια που θα υπάρχουν στο νέο λιμάνι της Χίου στο Κοντάρι.
Ενδιαφέρον είχε εξάλλου και το θέμα του ορισμού δικηγόρου για να ξεμπλέξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο κτήριο του Κτηνιατρείου που είναι περιουσιακό στοιχείο της Γεωργικής Σχολής, η οποία μπορεί να μην λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια όμως στα χαρτιά υφίσταται (!) όπως σημείωσε το μέλος της ΝΕ Παντελής Στεφάνου. Ο κ. Στεφάνου με αφορμή το έργο διευθέτησης στο χείμαρρο Μαλαγκιώτη κατέθεσε και πρόταση προς διερεύνηση για δημιουργία φράγματος στην περιοχή.
Εν τω μεταξύ νέα σύσκεψη αναμένεται σήμερα στη Νομαρχία για το θέμα της δρομολόγησης αστικών λεωφορείων στις συνοικίες του Δήμου Χίου και υπό την απειλή των λεωφορειούχων να σηκώσουν χειρόφρενο. Χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή όρισε δικηγόρο για το θέμα των mini-bus στις συνοικίες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Σίφι- Κοφινάς
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Δημάρχων στην Ικαριά για τα θέματα της Περιφέρειας