Αρχική Νέα Τοπικά Και στην ούγια… Κάμπος για το μανταρίνι!

Και στην ούγια… Κάμπος για το μανταρίνι!

8Τη διαβεβαίωση υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απέσπασαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού των Εσπεριδοκαλλιεργητών Κάμπου για το χαρακτηρισμό του μανταρινιού σε Προϊόν Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) μέσα από μελέτη που θα εκπονηθεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Χθες μέλη του ΑΣΕΧ, του Γεωργικού Συνεταιρισμού μαζί με το βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πίττα συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό.
Υπόσχεση υπήρξε από πλευράς Υπουργείου και για ανάληψη της υποβολής αίτησης ώστε να εφαρμοστεί πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του εργοστασίου ενώ παράλληλα θα εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας μικρού συσκευαστηρίου μανταρινιών.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι τέθηκε και το θέμα της διεύρυνσης των αποζημιώσεων από εθνικούς πόρους και σε αυτούς που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ όπως μας είπε ο πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού Γιάννης Βίος εξετάζεται το θέμα της επιδότησης πρασίνου στον Κάμπο, ανάλογα με τον τρόπο που επιδοτείται ο ελαιώνας της Άμφισσας.