Αρχική Νέα Τοπικά Ικανοποίηση Νομάρχη για φράγμα στα Κουρούνια…

Ικανοποίηση Νομάρχη για φράγμα στα Κουρούνια…

12

Δεκτή έγινε η προσφυγή από το άρθρο της Επιτροπής 18 σχετικά με τον τρόπο ανάθεσης και εκτέλεσης από πλευράς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του φράγματος στα Κουρούνια του Δήμου Αμανής.
Μειοψηφούντος του εκπροσώπου της Ν.Α. κ. Πέτρου Φλάμου η Επιτροπή αποφάσισε να κάνει δετή την εισήγηση να ακυρώσει την απόφαση του νομαρχιακού Συμβουλίου σε ότι αφορά την απ’ ευθείας ανάθεση και εκτέλεση από μέρους της ΤΕΔΒ Α.Ε. του έργου “Κατασκευή μικρού ανασχετικού φράγματος στη θέση Ρουχούνι στα Κουρούνια.
Κοινοποιώντας τη σχετική απόφαση της Επιτροπής η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προχώρησε και στο παρακάτω σχόλιο, τονίζοντας ότι άμεσα θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου.
Η απάντηση του Νομάρχη Χίου έχει ως εξής:
“Σε πρόσφατο άρθρο του με τίτλο “Η σύντομη ιστορία μιας μικρής λιμνοδεξαμενής” ο κ. Γ. Γαϊσιδης, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχειρεί να παρουσιάσει ως προβληματικό το έργο κατασκευής ανασχετικού φράγματος στη θέση Ρουχούνι στα Κουρούνια, για να καταλήξει στα συνηθισμένα του συμπεράσματα για “κατασπατάληση πόρων” και “παρακράτος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κλπ..
Όμως καλύτερη απάντηση από την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 18 της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, σε σχετική προσφυγή κατά της Προγραμματικής Σύμβασης δεν θα μπορούσε να λάβει.
Στην απόφαση αυτή, όλες οι διαδικασίες που τηρήθηκαν κατά την εκπόνηση- υπογραφή και στη συνέχεια τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΝΑ Χίου, Δ. Αμανής και ΤΕΔΒ, κρίνονται απολύτως νόμιμες.
Το μόνο σημείο στο οποίο η Επιτροπή αποφασίζει διαφορετική διαδικασία είναι η απευθείας ανάθεση του έργου στην Τεχνική Εταιρεία Δήμου Βροντάδου, όπου προκρίνεται η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.
Η ΝΑ Χίου θα δημοπρατήσει συνεπώς το έργο εντός των επόμενων ημερών, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο να ολοκληρωθεί συμβάλλοντας θετικά στην αντιμετώπιση των αναγκών της ΒΔ Χίου”.