Αρχική Πολιτισμός Αμεση λειτουργία του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου, ζητά η Επιτροπή

Αμεση λειτουργία του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου, ζητά η Επιτροπή

7Την άμεση λειτουργία του çine ΚΗΠΟΣ ζητά με ανακοίνωσή της η “Πρωτοβουλία Δημοτών”, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη χρονιά μετά από μια επιτυχή δεκαετή εφαρμογή του θεσμού που ο Ιούνιος ξεκινά χωρίς δημοτικό θερινό κινηματογράφο.
Παράλληλα η Πρωτοβουλία θέτει και γενικότερα το “μη ξεπούλημα του πολιτισμού και των δημοσίων χώρων” ενώ καλεί σε νέα προβολή ταινίας την Παρασκευή 10 Ιουνίου έξω από το cine ΚΗΠΟΣ.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


“ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΑΜΕΝΗ: ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ!
Την Παρασκευή 3/6, συνεχίστηκαν οι δράσεις της Πρωτοβουλίας ενάντια στο ξεπούλημα στο Σινέ Κήπος. Αρχικά, ανοίχτηκε ένα ακόμα τεράστιο πανό στην Απλωταριά απ’ όπου πέρασε αρκετός κόσμος και έγραψε με σπρέι και μπογιές συνθήματα κατά του ξεπουλήματος του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου και στη συνέχεια, το  τεράστιο πανό μεταφέρθηκε στον κήπο, για να κυκλώσει το  Cine Κήπος. Στις 9μμ έξω απ’ το Σινέ Κήπος, έγινε προβολή του  ντοκιμαντέρ “Αγέλαστος Πέτρα”, όπου οι συμμετέχοντες ήταν περισσότεροι από ποτέ, αγγίζοντας τον μαγικό αριθμό των 100.  Τα όρια  του “όχι στο ξεπούλημα του Σινέ Κήπος” φαίνεται να έχουν  ξεπεραστεί  και  αρχίζουν να δημιουργούνται οι βάσεις για μια συνολικότερη ρήξη με τους ΟΤΑ που ξεπουλάνε τα πάντα, κυρίως όσον αφορά τον πολιτισμό και τους δημόσιους χώρους.
Μπορεί με ευθύνη της δημοτικής αρχής Μεννή, της πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΑΕΧ, να κλείνουμε την πρώτη εβδομάδα του καλοκαιριού χωρίς θερινό κινηματογράφο (για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια), όμως ήδη ο ένας απ’ τους δύο ιδιώτες (Κυρλαγκίτσης) έχει αποχωρήσει ζητώντας τα χρήματά του πίσω (και τα έχει ήδη πάρει) και ο δεύτερος (Μαμούνας) έχει αρχίσει να ψελλίζει κάτι περί “συνδιαχείρησης” του σινεμά με το δήμο, χωρίς φυσικά να πείθει ούτε έναν για τις καλές του προθέσεις.
Ο δήμος και η ΔΑΕΧ απ’ την άλλη, αισθάνονται στριμωγμένοι και προχωρούν σε αποσπασματικές κινήσεις. Κατεβάζουν τα πανό της πρωτοβουλίας, αρνούνται να συζητήσουν (καλύπτοντας την ανυπαρξία επιχειρημάτων τους με το πρόσχημα των δικαστικών αποφάσεων που εκκρεμούν) και συκοφαντούν τα μέλη της πρωτοβουλίας σαν οπισθοδρομικούς και… “ντεμοντέ” που δε θέλουν την “ανάπτυξη” και την “πρόοδο” του τόπου.
Παραμένουν όμως απελπιστικά μόνοι, αφού οι πολίτες παίρνουν πια στα χέρια τους το ζήτημα των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ, το ζήτημα ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΟΤΑ, το ζήτημα της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ και ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Συνεχίζουμε λοιπόν  προβολές ταινιών και παράλληλες δράσεις και αυτή την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 21:00, με την προβολή της ταινίας “ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΗ” του Τιμ Ρόμπινς,  έξω απ’ το Σινέ Κήπος και απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ θερινού κινηματογράφου Σινέ Κήπος.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,
ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ!
          ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ
http://www.geocities.com/chioscinema