Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Νέα διάψευση υποσχέσεων για 3ο-8ο Δημοτικά Σχολεία

Νέα διάψευση υποσχέσεων για 3ο-8ο Δημοτικά Σχολεία

13Παρά τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής δια του αντιδημάρχου Παιδείας Πέτρου Ντομάτα, εργολάβος δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα στο σχολικό συγκρότημα των 3ου- 8ου Δημοτικών Σχολείων.
Μια εβδομάδα πριν το κλείσιμο των σχολείων οι σύλλογοι γονέων δηλώνουν ότι θα παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις, υπενθυμίζοντας τις κινητοποιήσεις τους μαζί με μαθητές και δασκάλους του περασμένου Απριλίου.


“Για μια ακόμα φορά οι γονείς, μαθητές και γενικότερα η εκπαιδευτική κοινότητα στα 3ο-8ο Δημοτικά Σχολεία Χίου αισθάνονται να εμπαίζονται από τη Δημοτική Αρχή Χίου.
Όταν τη Δευτέρα 23 Μαϊου, ο αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Ντομάτας προσκάλεσε τους διευθυντές των δύο σχολείων και τα Δ.Σ των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και μας ανακοίνωσε πως την προσεχή Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα θα αρχίσουν οι εργασίες στο σχολείο αφού το έργο θα αναλάμβανε ο δεύτερος κατά σειρά εργολάβος, από τη μια πλευρά εκφράσαμε την ικανοποίησή μας από την άλλη όμως κρατήσαμε τις επιφυλάξεις μας για το αν θα τηρούνταν οι υποσχέσεις.
Ήταν άλλωστε και η στάση του έτερου παρόντα αντιδημάρχου κ. Αντώνη Λυπαρή που δεν έδειχνε και τόσο αισιόδοξος για τις υποσχέσεις του συναδέλφου του, χωρίς όμως και να τον διαψεύσει ως άμεσος προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Τελικά αποδείχτηκε ότι είχαν δίκιο τα μέλη των συλλόγων μας που ήταν περισσότερο συγκρατημένα και απέτρεψαν να κεράσουμε σουβλάκια και μπίρες τους εργάτες, για να είναι στεριωμένο το έργο!
Μέχρι σήμερα κανένα συνεργείο δεν έχει πιάσει δουλειά.
Καταγγέλλουμε όμως ότι και κανένας από το Δήμο Χίου δεν είχε την ευαισθησία να μας ενημερώσει για το που ακριβώς βρισκόμαστε.
Εκφράζουμε εξάλλου την αγανάκτησή μας και προς την πλευρά της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, που θα περιμέναμε να ήταν πιο έντονη η παρέμβασή της έτσι ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως η διαδικασία υπογραφής της συμφωνίας με τον ανάδοχο του έργου.
Οι σύλλογοί μας με την κινητοποίηση του περασμένου Απριλίου έθεσαν τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια προ των ευθυνών τους. Παράλληλα διαμηνύσαμε την αποφασιστικότητα να παλέψουν για να αποκτήσουν τα παιδιά μας σωστή σχολική στέγη.
Παρόλο που επέρχεται η θερινή περίοδος, δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε από κοντά τις όποιες εξελίξεις στο έργο και βεβαίως στις 11 Σεπτεμβρίου θα περιμένουμε ο αγιασμός να γίνει στο “παλιό μας το σχολειό”.Τα Δ.Σ.
Των συλλόγων γονέων του 3ου & 8ου Δημ. Σχολείων”