Αρχική Νέα Τοπικά Δικαίωση κατοίκων Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού: επιδότηση ενοικίου μέχρι να πάρουν τα κλειδιά!

Δικαίωση κατοίκων Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού: επιδότηση ενοικίου μέχρι να πάρουν τα κλειδιά!

7


Ιδιαίτερα θετική για τα συμφέροντα των δικαιούχων στις Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου ήταν η χθεσινή σύσκεψη παραγόντων του Νομού με τον υφυπουργό Υγείας & Πρόνοιας.
Το αίτημα των κατοίκων, που με σθεναρότητα υπεράσπιζε ο αείμνηστος Χρήστος Αρακάς, για επιδότηση ενοικίου μέχρι να τους παραδοθούν τα κλειδιά των νέων κατοικιών έγινε αποδεκτό και μένει τώρα να ακολουθήσει μετά την υπουργική απόφαση, η νομοθετική ρύθμιση.
Μάλιστα ανακοινώθηκε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (18-20 Ιουνίου) αναμένεται να επισκεφθεί τη Χίο ο Πρόεδρος του ΟΕΚ.
Στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πίττας αναφέρονται τα εξής:
“Σε τρία σημεία κατέληξε η πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 8 Ιουνίου, στο υπουργείο Υγείας υπό την προεδρία του Υφυπουργού Υγείας & Πρόνοιας κ. Κωνσταντόπουλου, εμ τη συμμετοχή του προέδρου του ΟΕΚ Αγγέλου Οικονομόπουλου, των βουλευτών Γιάννη Πίττα και Ελπίδας Τσουρή, του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη και του αντιδημάρχου Χίου Αντώνη Λυπαρή.
Μετά το τέλος της ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πίττας δήλωσε:
Πρώτο και κυρίαρχο μέλημα είναι η διασφάλιση των ανθρωπίνων ζώων που κινδυνεύουν ζώντας μέσα στις κατοικίες του Χριστού Βαρβασίου κι αμέσως μετά η εξασφάλιση του δικαιώματος που έχουν για μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους.
Έτσι μέσα στα νόμιμα πλαίσια και με γνώμονα την αμεσότητα των δράσεων και των κινήσεων μας, καθορίσαμε τρεις κατευθυντήριες γραμμές με τελική κατάληξη την οριστική επίλυση του προβλήματος των πολυκατοικιών του Χριστού Βαρβασίου.
Προωθείται, νομοθετική ρύθμιση και καταργείται η επιδότηση ενοικίου για τρία χρόνια. Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου με την εγκατάλειψη των Κατοικιών θα δικαιούνται επιδότηση ενοικίου μέχρις ότου κατασκευαστούν νέες κατοικίες για τη μεταστέγαση τους κι όχι μόνο για τρία χρόνια που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Με την εγκατάλειψη των κατοικιών ο ΟΕΚ θα προχωρήσει στην κατεδάφισή τους και στην ανέγερση όσων νέων κατοικιών μπορεί με βάση το νέο σχέδιο.
Στη συνέχεια των παραπάνω προωθούνται και οι διαδικασίες για την παραχώρηση των 20 στρεμμάτων στην περιοχή Βασιλεώνοικου όπου βέβαια εκεί χρειάζεται ρυμοτομικός σχεδιασμός, μεταβιβάσεις κλπ., με δύο λόγια διαδικασίες που θα απαιτήσουν κάποιο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προωθείται νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να μπορεί το υπουργείο να συνάψει σύμβαση με τράπεζα για την κατασκευή 120 κατοικιών. Για 20-30 χρόνια το ενοίκιο θα καταβάλλεται από το υπουργείο και μετά από αυτά, μέσω leasing και με την εξόφληση και πάλι από το Υπουργείο του υπόλοιπου 20%, οι δικαιούχοι θα έχουν στα χέρια τους, τους τίτλους ιδιοκτησίας.
Τέλος επιστεγάζοντας το ενδιαφέρον και τη μέριμνα της Κυβέρνησης για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να επισκεφθεί τη Χίο ο πρόεδρος του ΟΕΚ Άγγελος Οικονομόπουλος”.