Αρχική Νέα Τοπικά “Παρόν & Μέλλον” για φράγμα Κουρουνίων: “Τα ψέματα η συνήθης πρακτική του...

“Παρόν & Μέλλον” για φράγμα Κουρουνίων: “Τα ψέματα η συνήθης πρακτική του Νομάρχη”

48


Για ψέματα κατηγορεί το Νομάρχη η αντιπολίτευση του Νομαρχιακού Συμβουλίου σχετικά με το έργο του φράγματος στα Κουρούνια.
Απαντώντας στην ανακοίνωση της Νομαρχίας, το “Παρόν & Μέλλον” αναφέρει τα εξής:


“Μέσα από ψέματα ο νομάρχης προσπαθεί να δικαιολογηθεί για το αδιέξοδο που οδήγησε ταχύτατα ένα έργο χρήσιμο για την περιοχή Κουρουνίων.
Πρόκειται για τη μικρή λιμνοδεξαμενή  χωρητικότητας 16.500 κ.μ., που επεχείρησε να κατασκευάσει μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Ν.Α., του δήμου Αμανής και της Τεχνικής Βροντάδου.
Η προγραμματική σύμβαση κρίθηκε ως μη νόμιμη από την επιτροπή του άρθρου 18, στην οποία την παρέπεμψε για τον έλεγχο της νομιμότητας αυτεπάγγελτα ο Περιφερειάρχης.
Ψεύδεται λοιπόν ο νομάρχης όταν λέει ότι η σύμβαση δεν ακυρώθηκε. Ρωτάμε λοιπόν:
Το έργο θα συνεχιστεί να κατασκευάζεται από την Τεχνική Βροντάδου, όπως προβλέπει η σύμβαση ή όχι;
Ποιος θα δημοπρατήσει το έργο; Η Τεχνική Βροντάδου ή η Νομαρχία;
Πότε θα δημοπρατηθεί; Πριν ή μετά την έγκριση του ΥΠΕΧΩΔΕ;
Δυστυχώς για το νομάρχη η προγραμματική αυτή σύμβαση είναι πέρα για πέρα παράνομη και υπεύθυνος είναι αποκλειστικά ο ίδιος, που δημιούργησε ανυπέρβλητα εμπόδια στην πορεία ενός μικρού, αλλά ωφέλιμου για την περιοχή έργου, λόγω της εμμονής του να διοικεί με νοοτροπία κοινοτάρχη της δεκαετίας του ’50.
Από την πλευρά μας εμείς οφείλουμε να πληροφορήσουμε τους συμπολίτες μας ότι και άλλα έργα, πολύ πιο σημαντικά, που προσπαθεί να προχωρήσει ο νομάρχης με τον ίδιο τρόπο, πιθανότατα θα έχουν την ίδια κατάληξη”.