Αρχική Νέα Τοπικά ΔΟΠ για διακοπή αστικών δρομολογίων στις γειτονιές

ΔΟΠ για διακοπή αστικών δρομολογίων στις γειτονιές

6


Προβλήματα στη μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους δημιουργεί η απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με την οποία ακυρώνεται η απόφαση του Νομάρχη για τη δρομολόγηση αστικών λεωφορείων στις γειτονιές του Δήμου.
Το θέμα συζητήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού οργανισμού πρόνοιας του Δήμου Χίου, όπου εκφράστηκε η δυσφορία του Δ.Σ. για τη διακοπή των συγκεκριμένων δρομολογίων με τα mini-bus.
“Αν η Περιφέρεια δεν επιτρέψει στα Αστικά ΚΤΕΛ να δρομολογούν μίνι λεωφορεία στις συνοικίες, τότε ποιος θα πηγαίνει να μεταφέρει τους μαθητές”, μας δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΟΠ Γιώργος Παπαδόπουλος.
Τόνισε εξάλλου ότι χάρη σε αυτή τη δυνατότητα ο ΔΟΠ μπορούσε και έκανε απευθείας ανάθεση τη μεταφορά των μαθητών στα Αστικά ΚΤΕΛ, από την ώρα όμως που δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει θα πρέπει να γίνεται δημοπράτηση του έργου και να συμμετάσχουν και ιδιώτες (άλλωστε τα Αστικά ΚΤΕΛ είναι πλέον Α.Ε.).
Τα 12.000 ΕΥΡΩ που θα διαθέσει έτσι ο ΔΟΠ προς τα Αστικά προκειμένου να εξοφληθεί η δωρεάν μετακίνηση μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας για την τρέχουσα σχολική περίοδο, μπορεί να είναι και τα… τελευταία, αν δεν αλλάξει η απόφαση της Περιφέρειας.
Είναι το δίχως άλλο κατανοητή η διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, δημιουργούνται όμως και άλλα προβλήματα που οφείλουν οι συναρμόδιοι φορείς να τα επιλύσουν και με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ