Αρχική Νέα Τοπικά Ενεργοποίηση Επιτροπής για το φορολογικό καθεστώς στον Κάμπο

Ενεργοποίηση Επιτροπής για το φορολογικό καθεστώς στον Κάμπο

42


Στη σύσταση επιτροπής που θα μελετήσει τα φορολογικά ζητήματα που συνδέονται με την περιοχή του Κάμπου και θα υποβάλλει σχετικές προτάσεις, προχώρησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, υλοποιώντας τις αποφάσεις της σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου 2005.
Στην επιτροπή την οποία συντονίζει ο Παναγιώτης Κρητικός- νομαρχιακός σύμβουλος και διευθυντής της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, ο Νίκος Φράγκος- προϊστάμενος της ΔΟΥ Χίου, η Στέλλα Κανάριου -συμβολαιογράφος και ο Δημοσθένης Βούκουνας- προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού & Προγραμματισμού.
Όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου της Ν.Α. στη σύσκεψη είχε τεθεί το ζήτημα άδικης φορολογικής μεταχείρισης των κατοίκων του Κάμπου, των οποίων οι περιουσίες φορολογούνται ως οικόπεδα, παρά τους περιοριστικούς όρους που έχουν τεθεί από το ΠΔ17.1.92 (ΦΕΚ 33Δ).
Μετά την επεξεργασία των σχετικών θεμάτων, η επιτροπή αναμένεται να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα και θα προωθηθούν για να υπάρξουν οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στο θέμα της φορολόγησης στον Κάμπο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Παρόν & Μέλλον” για φράγμα Κουρουνίων: “Τα ψέματα η συνήθης πρακτική του Νομάρχη”
Επόμενο άρθροΗμερίδα Περιφέρειας Β. Αιγαίου: Δράσεις εμπορίας γεωργικών προϊόντων ποιότητας.