Αρχική Πολιτισμός Πολιτιστικά σωματεία & Κινηματογραφική Λέσχη υπέρ δημοτικού cine ΚΗΠΟΣ

Πολιτιστικά σωματεία & Κινηματογραφική Λέσχη υπέρ δημοτικού cine ΚΗΠΟΣ

15


Την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Χίου και η Κινηματογραφική Λέσχη.
Με ομόφωνη απόφαση κατά την τακτική συνεδρίαση της η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων διαμαρτύρεται “για αυτή την απρόσμενη κίνηση της Δημοτικής Αρχής για την εκποίηση μιας πολιτιστικής μονάδας όπως είναι ο θερινός σινεμά, ο οποίος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι μια από τις λίγες σταθερές και σημαντικές εστίες παραγωγής πολιτισμού…”, σημειώνοντας ότι “ο Πολιτισμός δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο αγοραπωλησίας αναλόγως το αν μας προσφέρει ή όχι οικονομικά οφέλη”.
Στην ανακοίνωσή της εξάλλου η Κινηματογραφική Λέσχη σημειώνει μεταξύ άλλων ότι “Ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, που θέτουν τέτοια ζητήματα πολιτισμού, αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένα διάλογο σε διαδικασία τετελεσμένων, προσβάλλουν αυτό καθ’ αυτό το πολιτιστικό επίπεδο της κοινωνίας” και καλεί “όλα τα πολιτιστικά σωματεία να κλιμακώσουν τις προσπάθειες τους μαζί με τους ήδη δραστηριοποιημένους πολίτες ώστε να ματαιωθεί η προσπάθεια ξεπουλήματος”.
Να σημειώσουμε ότι σήμερα στις 9.00 μ.μ. θα γίνει η προβολή της ταινίας “ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΗ” του Τιμ Ρόμπινς,  έξω απ’ το Σινέ Κήπος από την “Πρωτοβουλία ενάντια στο ξεπούλημα του cine ΚΗΠΟΣ”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Παρόν & Μέλλον” για φράγμα Κουρουνίων: “Τα ψέματα η συνήθης πρακτική του Νομάρχη”
Επόμενο άρθροΗμερίδα Περιφέρειας Β. Αιγαίου: Δράσεις εμπορίας γεωργικών προϊόντων ποιότητας.