Αρχική Απόψεις Aρθρα “Ευρωφασαρίες” χωρίς λόγο στην πλατεία

“Ευρωφασαρίες” χωρίς λόγο στην πλατεία

13


Πολύ φασαρία και έλλειψη ουσίας σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία της Χίου. Θέαμα, αλλά ουσία μηδέν. Επιτρέψτε μου να κάνω δύο παρατηρήσεις για τα όσα έγιναν με το Ευρωλεωφορείο.


1. Δηλαδή τώρα αυτοί που έστειλαν το Ευρολεωφορείο θεωρούν ότι ο χιώτικος Λαός ενημερώθηκε;; Επειδή ήρθε ένα Λεωφορείο και έμεινε στην πλατεία της πόλης για λίγη ώρα; Πρόκειται κυριολεκτικά για πεταμένα λεφτά. Για το «θεαθήναι», αφού ο χρόνος που επιλέχτηκε δεν επέτρεπε να επισκεφθεί το Ευρωλεωφορείο κανείς πλην όσων τυχαία πέρασαν την συγκεκριμένη ώρα από το σημείο.  Πρόκειται για κοροϊδία ολκής να νομίζουν οι «υπεύθυνοι» ότι έτσι τηρούν την υποχρέωση τους να ενημερώσουν τον κόσμο για την πολλή σημαντική Συνταγματική Συνθήκη. Η οποία ΔΕΝ προέκυψε, όπως πολλοί πιστεύουν, από τους «γραφειοκράτες των Βρυξελλών» αλλά από αντιπροσωπίες του Ευρωπαϊκού και των κρατικών Κοινοβουλίων στις οποίες τα κόμματα αντιπροσωπεύθηκαν ανάλογα με την δύναμη τους στα αντίστοιχα Κοινοβούλια.
Αυτοί που έχουν την ευθύνη για την ενημέρωση των πολιτών πρέπει να κάνουν ενέργειες που πραγματικά να συμβάλουν στην ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών για αυτά τα πολύ σημαντικά ζητήματα που θα επηρεάσουν την ζωή μας τα επόμενα χρόνια. Είναι ζήτημα σεβασμού προς την κοινωνία των ενεργών πολιτών.2. Το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες θέσεις που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες έχει εκθέσει επανειλημμένα στους πολίτες. Από τα ποσοστά που λαμβάνει το κόμμα στις εκλογές και τις ευρωεκλογές φαίνεται ότι οι θέσεις του σταθερά τυγχάνουν της αποδοκιμασίας της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.
Καλώς ή κακώς πολύ μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού κρίνει ότι οι θέσεις του ΚΚΕ δεν την εκφράζουν. Αυτό, για κάποιον που είναι κομμουνιστής πιθανόν να είναι ένα λυπηρό γεγονός, πλην όμως είναι αναντίρρητη αλήθεια. Άρα το κάθε κόμμα μπορεί να εκδηλώνει την αντίθεσή του αλλά δεν γίνεται να εμποδίζει  την ενημέρωση για το Ευρωσύνταγμα επειδή το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα δεν αρέσει στους Διαδηλωτές.


Πολύ καλά έκαναν λοιπόν οι διαδηλωτές και είπαν όχι στο Ευρωσύνταγμα με την ευκαιρία της έλευσης εδώ του Ευρωλεωφορείου. Είναι ζήτημα πολιτικής.


Πολύ κακά έκαναν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στους υπαλλήλους του Ευρωλεωφορείου είτε εμποδίζοντας έμμεσα την διανομή φυλλαδίων είτε προσπαθώντας να  ξηλώσουν τα καλώδια των ηχείων που χρησιμοποιούσαν για την εκδήλωση ενημέρωσης. Γιατί πρέπει να μπορούν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο, χωρίς πρόβλημα, άτομα με διαφορετικές απόψεις. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.


Κώστας Αναστασάκης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Παρόν & Μέλλον” για φράγμα Κουρουνίων: “Τα ψέματα η συνήθης πρακτική του Νομάρχη”
Επόμενο άρθροΗμερίδα Περιφέρειας Β. Αιγαίου: Δράσεις εμπορίας γεωργικών προϊόντων ποιότητας.