Αρχική Ομογένεια Η ευρωβουλευτής Μαρία Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου στο 19ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών...

Η ευρωβουλευτής Μαρία Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου στο 19ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Γερμανίας

48


Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ, κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου ,παρέστη και μίλησε στις εργασίες του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας. Το 19ο συνέδριο της Ομοσπονδίας, που συνέπεσε με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή της, πραγματοποιήθηκε  σε κεντρική αίθουσα του πανεπιστημίου Γκαίτε της Φραγκφούρτης με τη συμμετοχή   170 εκλεγμένων  αντιπροσώπων από 61 Ελληνικές Κοινότητες από όλη τη Γερμανία.


Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σκανδαλάκης, που μετέφερε στον Ελληνισμό της Γερμανίας τον προσωπικό χαιρετισμό του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, ανακοίνωσε την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ο οργανισμός λειτουργίας του οποίου θα αναμορφωθεί, ενώ σημείωσε ότι θεσπίζονται ειδικά και συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής για τις χρηματοδοτήσεις που χορηγεί η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στις ομογενειακές οργανώσεις και κοινότητες.


Συγχαίροντας θερμά τη διοίκηση της ΟΕΚ Γερμανίας για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου, η κ. Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου αναφέρθηκε στους προβληματισμούς που πρόσφατα έχουν αναπτυχθεί στους κόλπους της ΕΕ μετά τα αρνητικά δημοψηφίσματα στις δυο μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, Γαλλία και Ολλανδία και επεσήμανε την ανάγκη αναθέρμανσης των σχέσεων των πολιτών με τα ευρωπαϊκά όργανα. Αναλύοντας το σύνθημα του συνεδρίου “Διεκδικούμε,παρεμβαίνουμε,συνδιαμορφώνουμε” η κ. Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου επέμεινε στην έννοια της συνδιαμόρφωσης της ευρωπαϊκής πολιτικής από τους πολίτες των κρατών μελών μέσα από το δημόσιο χώρο συζητήσεων και δράσεων και, εν προκειμένω, τόσο της Γερμανίας όσο και της Ελλάδας.


Επιπλέον, παρουσίασε τις δραστηριότητες των Ελλήνων ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  και τις τρέχουσες διαβουλεύσεις για τη χάραξη μιας κοινής μεταναστευτικής πολιτικής.


Η κ. Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου κατέληξε τονίζοντας την ανάγκη συνδιαλλαγής και συναίνεσης ανεξάρτητα από πολιτικές ιδεολογίες για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα της ομογένειας.

Διαφήμιση