Αρχική Πολιτισμός 7ο Πολυεθνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ στον Πειραιά

7ο Πολυεθνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ στον Πειραιά

12


Για μία ακόμα χρονιά, παράλληλα με την Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά, ανοίγει τις πύλες του το 7ο Πολυεθνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ για να υποδεχτεί τους συμπολίτες μας και τους κατοίκους των γειτονικών δήμων, αλλά και όλης της Αττικής.
Η πανηγυρική έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή, 12 Ιουνίου 2005, στις 20:00, στην κεντρική εξέδρα στο Πασαλιμάνι, με τη συμμετοχή παραδοσιακών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Ινδία και το Σουδάν, ενώ τις επόμενες ημέρες, το πρόγραμμα θα διανθιστεί από την παρουσία γνωστών συγκροτημάτων της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως οι “LOCOMONDO”, οι “ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ”, οι “ASTY PLAZ”, κ. ά.
Παράλληλα με τις καθημερινές ποικίλες εκδηλώσεις, το 7ο Πολυεθνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ συνοδεύεται φέτος και από την έναρξη λειτουργίας του νέου Πολιτιστικού Κέντρου του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων, με την ονομασία “ACTION ART”, η οποία θα γίνει την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2005, στις 20:00. Ο νέος αυτός πολιτιστικός πολυχώρος θα στεγάζεται σε ένα υπέροχο ανακαινισμένο νεοκλασικό, επί της οδού Αλκιβιάδου 212, στην καρδιά του Πειραιά, και θα φιλοξενήσει μια λαμπρή έκθεση ζωγραφικής, αφιερωμένη στη Μητέρα, με τη συμμετοχή δεκάδων ζωγράφων-μελών του Ομίλου.
Όπως τα προηγούμενα έξι χρόνια, έτσι και φέτος, ο Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιά και Νήσων, στα πλαίσια της Έκθεσης Βιβλίου, διοργανώνει το 7ο Πολυεθνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ, μια γιορτή Ειρήνης και Αλληλοκατανόησης, με τη συμμετοχή 35 Πρεσβειών και πολιτιστικών φορέων. O Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιά και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος Διευθυντής Παιδείας του Ομίλου UNESCO Πειραιά καλούν τους πολίτες να επισκεφτούν το Διεθνές αυτό Φεστιβάλ.
Φέτος στο Πασαλιμάνι συναντώνται άνθρωποι από 35 χώρες με πλούσιες παραδόσεις, για να ανταλλάξουμε εμπειρίες, μουσικές και ρυθμούς, να θαυμάσουμε φορεσιές και χορούς, να ταξιδέψουμε με το νου και την καρδιά στα βουνά, τις πεδιάδες και τις πηγές του κόσμου, να ζήσουμε ημέρες αδελφοσύνης και αλληλεγγύης.
Το Διεθνές αυτό Φεστιβάλ γίνεται στα πλαίσια των εορτασμών για το 2005-Διεθνές Έτος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής. Είναι μια μεγάλη γιορτή της λαϊκής παράδοσης και του πολιτισμού, και υπηρετεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό στόχο: να γνωριστούν καλύτερα οι λαοί μεταξύ τους, μέσα από την ανταλλαγή πολιτιστικών προτάσεων και δράσεων.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του 7ου Πολυεθνικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ, ο επισκέπτης θα απολαύσει ένα πρόγραμμα πλούσιο σε χορό, μουσική, θεατρικά δρώμενα, ομιλίες, διαλέξεις, βιντεοπροβολές, εκθέσεις λαϊκής τέχνης και ζωγραφικής, γαστρονομικές βραδιές, καθώς και πάρα πολλές άλλες εκπλήξεις.
Έτσι, το καθημερινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιά και Νήσων, με την παρουσίαση των χορευτικών και μουσικών σχημάτων των Πρεσβειών που συμμετέχουν, αλλά και των συνεργαζόμενων φορέων, ενισχύεται και εμπλουτίζεται, με την ελπίδα να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες, και να τους προσφέρει γεύσεις, χρώματα και αρώματα πολιτισμού.
Το Φεστιβάλ αυτό δεν είναι απλά μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, είναι μια πρόσκληση σε ένα ταξίδι, που θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των χωρών αυτών, ένα κάλεσμα για μια πολυεθνική γιορτή χαράς.
Επισκεφτείτε τα πολύχρωμα περίπτερα των ξένων χωρών, αγγίξτε άλλους πολιτισμούς, παραδόσεις, προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης, γευτείτε τοπικά εδέσματα από όλον τον κόσμο.
Σταθείτε ανοιχτοί στο πολυεθνικό αυτό αντάμωμα, αντλείστε ό,τι περισσότερο μπορείτε από τον πλούτο της παράδοσης των λαών, των απλών ανθρώπων, που γλεντούσαν και γλεντούν ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, και ατενίζουν το μέλλον τους με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.
Μεταφέρετε παντού το μήνυμα για την καλλιέργεια ενός πολιτισμού Ειρήνης, για έναν κόσμο καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας.
Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, και ας κάνουμε την πόλη του Πειραιά Γέφυρα Επικοινωνίας, Αλληλεγγύης και Φιλίας.