Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ενημέρωση υπουργείου Γεωργίας για την Κοινή Αγροτική Πολιτική

Ενημέρωση υπουργείου Γεωργίας για την Κοινή Αγροτική Πολιτική

10


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος κηρύσσοντας στη Λιβαδειά την έναρξη ημερίδας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική αναφέρθηκε στην ενημερωτική προσπάθεια του Υπουργείου σε σχέση με τα νέα μέτρα και θεσμούς της νέας ΚΑΠ και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Η Ελλάδα προετοιμάζεται έγκαιρα σε όλα τα επίπεδα για την αποτελεσματική εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Στα πλαίσια αυτά συνεχίζεται με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση η ενημερωτική εκστρατεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων”, σημείωσε ο κ. υπουργός τονίζοντας ότι μέχρι τις 22 Ιουλίου, θα έχουν συνολικά πραγματοποιηθεί 76 ημερίδες σε 61 πόλεις της χώρας.
Μεταξύ των περιοχών θα είναι και η Χίος.
“Εντός του μήνα, πρόσθεσε ο υπουργός, θα καθοριστούν οι εθνικές αποφάσεις σε σχέση με την αποδέσμευση και σύνδεση των ενισχύσεων, ώστε πολύ προ της καταληκτικής ημερομηνίας της 31-7-2005 να γνωστοποιηθούν οι αποφάσεις αυτές στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στα πλαίσια του ευρύτατου διαλόγου που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση συγκαλούνται για τον τελευταίο κύκλο των συζητήσεων, τα αρμόδια θεσμικά όργανα, όπως οι Τριτοβάθμιες Συνεταιριστικές Οργανώσεις στις 14/6, ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης και η Γραμματεία Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας στις 15/6, καθώς και η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και το Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής στις 16/6, τέλος δε τα αρμόδια Κυβερνητικά Όργανα προς επικύρωση των αποφάσεων αυτών.
Με το σύνολο των παρεμβάσεων αυτών καθώς και με θεσμούς που θα εγκριθούν με το υπό κατάθεση Νομοσχέδιο, θα υπάρξει πλήρης και έγκαιρη προετοιμασία της χώρας και των αγροτών μας για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, μέσα στο νέο διεθνές και εσωτερικό ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται μετά το 2006″.