Αρχική Νέα Τοπικά Τραυματισμός ψαροτουφεκά στα Ψαρά

Τραυματισμός ψαροτουφεκά στα Ψαρά

12Ευτυχώς ο τραυματισμός δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρός του Νικόλαου Αργυράκη του Ανδρέα, που κάνοντας υποβρύχιο ψάρεμα στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΡΟΥΣΣΟΥ” βορειοδυτικά των Ψαρών, τραυματίστηκε στις 9.30 το πρωί της Κυριακής από αλιευτικό σκάφος.
Ο Αργυράκης, περίπου 30 ετών, έκανε υποβρύχιο ψάρεμα με ψαροτούφεκο, χωρίς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξαν οι Λιμενικοί του Σταθμού Ψαρών, να φέρει τον προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις επιπλέοντα σημαντήρα.
Ο τραυματίας διεκομίσθη με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο της Χίου στις 12.145το μεσημέρι και εν συνεχεία με ασθενοφόρο στο “Σκυλίτσειο” Νοσοκομείο.
Από το Λ/Σ Ψαρών κρατείται ο καπετάνιος του αλιευτικού σκάφους και αναμένεται σήμερα Δευτέρα να προσαχθεί στην εισαγγελέα κατά την αυτόφωρη διαδικασία.
Να σημειώσουμε όμως κατά την άφιξη του τυχερού τελικά ψαροτουφεκά στο αεροδρόμιο της Χίου, γινόταν λόγος για αυτοτραυματισμός του κατά την ώρα του ψαρέματος, χαμηλά στο πόδι (κνήμη και περόνη).
Εν τω μεταξύ από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 11.30 το μεσημέρι γινόντουσαν επαφές για το που θα διακομιστεί ο τραυματίας και αν θα σηκωνόταν ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του. Τελικά και με συνεννόηση με την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία του Ν. Αργυράκη έγινε η αερομεταφορά στο κοντινότερο νοσοκομείο (Χίου) αφού ο αγροτικός γιατρός των Ψαρών έκρινε ότι δεν υπήρχε άμεσος λόγος για μεταφορά σε νοσοκομείο των Αθηνών, και από την ώρα που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες για να γίνει η μεταφορά του τραυματία με σκάφος του Λιμενικού.
Έτσι στην επικαιρότητα έρχεται για μια ακόμα φορά το θέμα της ανάπτυξης συστήματος τηλεϊατρικής και της πλήρωσης με θέση γενικού γιατρού του ιατρείου Ψαρών.