Αρχική Νέα Τοπικά Συνέντευξη Κάρμαντζη με αιχμές κατά Δήμου και Τροχαίας

Συνέντευξη Κάρμαντζη με αιχμές κατά Δήμου και Τροχαίας

5


Εν αναμονή της εκτίμησης της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου Χίου για το αν και πως μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο κλεισίματος της Προκυμαίας βρίσκεται η Λιμενική Επιτροπή, που με έκτακτη συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Σταμάτη Κάρμαντζη ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να πάρει σαφή θέση για το τι ακριβώς θέλει να κάνει στη Λεωφόρο Αιγαίου.
Επιρρίπτοντας όλη την ευθύνη για τη δοκιμαστική εφαρμογή του μέτρου στη Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και στο Τμήμα τροχαίας, εξέφρασε σαφώς τη δυσαρέσκειά του διότι αργά το απόγευμα του Σαββάτου η Τροχαία ειδοποίησε το Λιμεναρχείο ότι δεν πρόκειται να επιτηρήσουν την εφαρμογή του μέτρου, μιας και δεν έχουν βγει ακόμα τα συμπεράσματα από τις δοκιμές.
“Συναισθανθήκαμε την ευθύνη και δεν είναι από αδυναμία το ότι δεν προχωρήσαμε στο προγραμματισμένο κλείσιμο της Προκυμαίας”, σημείωσε ο κ. Κάρμαντζης που έθεσε τα εξής τρία ερωτήματα στους δύο προαναφερόμενους φορείς:
α. Γιατί και στις 3 δοκιμές χρησιμοποιήθηκε η ίδια διαδρομή
β. Γιατί δεν δοκίμασαν από τις 10.00 μ.μ. και μετά, όπως ήταν η απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής είναι για εφαρμογή στις 10.00 μ.μ..
γ. Γιατί το πόρισμα δεν βγήκε πριν τις 11 Ιουνίου και δεν ειδοποίησαν εγκαίρως τη Λιμενική Επιτροπή Ακόμα και για αναβολή.
“Θα δώσουμε την ευκαιρία μέχρι τις 17 Ιουνίου για να δώσουν λύση, είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη η διοχέτευση της κυκλοφορίας, αλλιώς θα έχουν την ευθύνη για ότι συμβεί” κατέληξε ο κ. Κάρμαντζης.
Πάντως δεν είναι δυνατόν να ληφθεί μέτρο για κλείσιμο της Προκυμαίας από τη Λιμενική Επιτροπή χωρίς να ενδιαφερθούν για το τι μέλλει γενέσθαι στο εσωτερικό της πόλης, ακόμα και αν είναι άλλων ευθύνη για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ