Αρχική Νέα Τοπικά Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι τραπεζικοί, που ζητούν τη συμπαράσταση του κόσμου

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι τραπεζικοί, που ζητούν τη συμπαράσταση του κόσμου

6


Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες, ενώ το μεσημέρι η ΟΤΟΕ θα πάρει πιθανόν απόφαση για νέα 48ώρη και ενώ αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό από τον υπουργό Οικονομικών.
Σε μια προσπάθεια να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τον αγώνα που κάνουν οι τραπεζοϋπάλληλοι και να απαντήσουν στην προπαγάνδα της Κυβέρνησης που προσπαθεί να διαχωρίσει τους εργαζόμενους σε “ρετιρέ” και… ισόγεια, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου τα μέλη του ΔΣ του παραρτήματος της ΟΤΟΕ στο νομό.
 Ο Α’ Γραμματέας Τάσος Κώσταλος, ο Β’ Γραμματέας Γιάννης Απόδιακος και το μέλος Δημήτρης Ξηνταριανός έδωσαν στοιχεία για το ισχύει σήμερα στο ταμείο τους και ποια προσπάθεια κάνει η Κυβέρνηση που θέλει στην ουσία να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των τραπεζών καταπατώντας τις όποιες κατακτήσεις των εργαζομένων και ευνοώντας έτσι τους ενδιαφερόμενους τραπεζίτες.
“Είμαστε στους δρόμους για το ασφαλιστικό και θέλουμε στήριξη από το καταναλωτικό κοινό, διότι αν περάσουν τα μέτρα από τον “κυματοθραύστη” της ΟΤΟΕ τότε θα είναι πιο εύκολες οι ρυθμίσεις από την κυβέρνηση για τα άλλα ταμεία”, σημείωσε ο κ. Κώσταλος που τόνισε ότι είναι μύθος τα περί 2.000 και 3.000 ΕΥΡΩ σύνταξη.
Ο Δημήτρης Ξηνταριανός τόνισε ότι αν υπάρχει μια άσχημη κατάσταση στα ταμεία για αυτό δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι αλλά οι διοικήσεις αυτών. “Απαιτούμε την τήρηση των συμφωνιών. Δεν θέλουμε συμμετοχή του Κράτους αλλά να αναλάβουν οι τραπεζίτες να καλύψουν τα ταμεία από τα υπερκέρδη”, σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι από τις διεκδικήσεις τους δεν ζημιώνεται κανένας από το κοινωνικό σύνολο.
Ο κ. Απόδιακος παρουσίασε πίνακες όπου φαίνεται πως ένας συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος δεν λαμβάνει υψηλότερη σύνταξη από έναν συνταξιούχο του ΙΚΑ με πλήρη σύνταξη.
Να τονίσουμε ότι και χθες η συμμετοχή στην απεργία ήταν υψηλή, εκτός από τα καταστήματα EUROBANK, Πειραιώς και Εγνατίας όπου υπάρχουν έντονες πιέσεις και κεντρικά στους εργαζόμενους.