Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Απάντηση αντιδημάρχου Αντ. Λυπαρή σε συλλόγους γονέων 3ου & 8ου Δημοτικών Σχολείων

Απάντηση αντιδημάρχου Αντ. Λυπαρή σε συλλόγους γονέων 3ου & 8ου Δημοτικών Σχολείων

12


Διαχωρίζει τη θέση του από το συνάδελφο του αντιδήμαρχο υπεύθυνο για θέματα παιδείας στο Δήμο Χίου, ο αντιδήμαρχος Αντώνης Λυπαρής που απαντά στην πρόσφατη ανακοίνωση των συλλόγων Γονέων των 3ου & 8ου Δημοτικών Σχολείων σχετικά με τις εξελίξεις των εργασιών στο σχολείο.
Η αναφορά πάντως από τους γονείς των γεγονότων έτσι όπως έγιναν κατά την τελευταία τους συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, παρουσία των διευθυντών των δύο σχολείων, με τον κ. Λυπαρή και τον κ. Πέτρο Ντομάτα, χαρακτηρίζεται από τον πρώτο αντιδήμαρχο και ως “αδικαιολόγητη εμπάθεια” στο πρόσωπό του.
Στη σχετική απάντησή του αναφέρει τα εξής:
“Κύριοι,
Θα πρέπει να αναγνωρίσετε ότι εφ’ όσον με αποκαλείτε “… άμεσο προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου” και αφού εγώ Δε σας έχω υποσχεθεί συγκεκριμένες ημερομηνίες, δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε για αθέτηση υποσχέσεων της Δημοτικής Αρχής.
Εξ άλλου όπως σας εξήγησε και ο κ. Ντομάτας, η ημερομηνία έναρξης των εργασιών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και μόνο εκτίμηση μπορεί να γίνει γι αυτήν.
Είναι δε αδιανόητο να με εγκαλείτε διότι θα έπρεπε δήθεν να απαγορεύσω στον κ. Ντομάτα να κάμει εκτιμήσεις, οι οποίες ενδεχομένως να διέφεραν από τις δικές μου.
Το να με κατακρίνετε τότε και να με πιέζετε να σας “υποσχεθώ”, το κατανοώ. Το να με κατακρίνετε ακόμη και σήμερα, μετά την απόλυτη δικαίωσή μου, υποδηλώνει αδικαιολόγητη εμπάθεια.
Το μόνο που μπορώ από την πλευρά μου να σας διαβεβαιώσω είναι ότι τόσο η Δημοτική μας Αρχή (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι κ.λ.π.) όσο και η υπηρεσία του Δήμου, εργάζονται και μοχθούν με μοναδικό στόχο την ευόδωση του σκοπού που έχουμε τάξει. Λάθη γίνονται, εμπόδια υπάρχουν και συνεχώς παρουσιάζονται νέα, τρικλοποδιές  μπαίνουν, αλλά εμείς προχωράμε πετυχαίνοντας πάντοτε το καλλίτερο. Μπορεί να μην είναι το άριστο, αλλά σίγουρα είναι το καλλίτερο δυνατόν”, καταλήγει στην απάντηση του ο κ. Λυπαρής.