Αρχική Νέα Τοπικά Αίτημα Νομάρχη προς υπουργό Αιγαίου: για να πιάνει λιμάνι το επιδοτούμενο δρομόλογιο...

Αίτημα Νομάρχη προς υπουργό Αιγαίου: για να πιάνει λιμάνι το επιδοτούμενο δρομόλογιο Θεσσαλονίκης- Ρόδου

7


Να πιάνει λιμάνι και στη Χίο το δρομολόγιο της άγονης γραμμής που αναμένεται να προκηρύξει το υπουργείο Αιγαίου από Θεσσαλονίκη για Ρόδο ζητά ο Nομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης με επιστολή του στον υπουργό Aιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη.
Η επιστολή έχει ως εξής:
“Kύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες που είχαμε, επίκειται η προκήρυξη από το Υπουργείο Aιγαίου επιδοτούμενου ακτοπλοϊκού δρομολογίου άγονης γραμμής που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα  Δωδεκάνησα (Pόδος).
Θεωρώντας θετική μια τέτοια εξέλιξη επισημαίνω την ανάγκη διέλευσης του συγκεκριμένου δρομολογίου και από τη Xίο, προκειμένου να ενισχυθεί η ελλιπής σημερινή σύνδεση του Nομού μας με τη Bόρειο Eλλάδα.
H λειτουργία μιας τέτοιας σύνδεσης θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης των νησιών μας.
Eπιπρόσθετα, επισημαίνω ότι η ύπαρξη εναλλακτικών ακτοπλοϊκών γραμμών διασύνδεσης των νησιών με τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και μεταξύ τους, αποτελεί βασική προτεραιότητα τόσο για το Υπουργείο Aιγαίου όσο και για τις νησιωτικές Nομαρχιακές Aυτοδιοικήσεις.
Mε βάση τα παραπάνω, παρακαλώ να συμπεριληφθεί και η Xίος μεταξύ των προορισμών της επιδοτούμενης σύνδεσης της Δωδεκανήσου με τη Θεσσαλονίκη για τους λόγους τους οποίους εξήγησα”.