Αρχική Νέα Τοπικά 20 Ιουνίου ο Αίολος Κεντέρης, παροπλίζονται τα Αίολος Ι και ΙΙ, νέο...

20 Ιουνίου ο Αίολος Κεντέρης, παροπλίζονται τα Αίολος Ι και ΙΙ, νέο βαπόρι στις Κυκλάδες βάζει ο Βεντούρης σύμφωνα με την Ναυτεμπορική

23Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΝΕΛ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/6 δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία για να αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που αναμένεται να γίνει με την τρίτη γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου, όπου απαιτείται απαρτία 33% των μετόχων.


Επισημαίνεται ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας θα γίνει αφού προηγηθεί μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό τη διαγραφή ζημιών.


Ειδικότερα θα προταθεί η μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας κατά 23.262.224,72 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,88 ευρώ σε 0,30 ευρώ. Η προκύπτουσα διαφορά (23.262.224,72 ευρώ) θα αχθεί σε μείωση των ζημιών.


Ταυτόχρονα θα προταθεί αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας κατά 24.064.370,40 ευρώ με δικαίωμα προτίμησης επί των παλαιών μετόχων, δύο νέες μετοχές για κάθε μία παλαιά με τιμή έκδοσης τα 0,30 ευρώ.


Νωρίτερα από τις 10 Ιουλίου στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας όπου αναμένονται και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της ΝΕΛ από τον νέο μεγαλομέτοχο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Απόστολο Βεντούρη.


Επίσης θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι από τις 20 Ιουνίου αναμένεται να αρχίσει τα δρομολόγια του το «Αίολος Κεντέρης» ενώ τα άλλα δύο ταχύπλοα της ΝΕΛ (Αίολος Express και Αίολος Express ΙΙ ) θα παροπλισθούν.


Τέλος η προχθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση εξέλεξε το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το οποίο είναι 9μελες και αποτελείται από τους: Αθανάσιο Γιακαλή, πρόεδρο εκτελεστικό μέλος, Ιωάννη Σηφάκη αντιπρόεδρο μη εκτελεστικό μέλος, Απόστολο Βεντούρη διευθύνοντα σύμβουλο εκτελεστικό μέλος, Απόστολο Αθηναίο μη εκτελεστικό μέλος, Σωκράτη Καββαδία μη εκτελεστικό μέλος, Θεοχάρη Παπαγεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος, Θεοδώρα Ρήγα μη εκτελεστικό μέλος, Ιωάννη Βασιλείο-Ζούρο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και Μιχαήλ Κουντσούρο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.


Νέο πλοίο στις Κυκλάδες

Ένα ακόμη ταχύπλοο πλοίο της ναυτιλιακής εταιρείας C Link του κ. Απόστολου Βεντούρη, πρόκειται να αρχίσει να εκτελεί δρομολόγια στις Κυκλάδες το επόμενο διάστημα.


Πρόκειται για το «Παναγιά Πάρου» αδελφό πλοίο του «Παναγιά Θαλασσινή» (έτος κατασκευής 1997) το οποίο ήδη εκτελεί δρομολόγια από τις 20 Μαΐου στη γραμμή Πειραιάς-Θήρα-Ηράκλειο.


Πρέπει να σημειωθεί ότι το «Παναγιά Πάρου» θα αναχωρεί από το λιμάνι του Λαυρίου στο οποίο ισχύει το νέο «απελευθερωμένο» καθεστώς σε ό,τι αφορά την τιμή των ειστήριων, και θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Λαύριο-Νάξο-Πάρο-Νάξο-Πειραιά-Πάρο-Νάξο-Πάρο-Λαύριο.


Στο πλαίσιο αυτό η τιμή των ειστηρίων θα είναι 25% χαμηλότερη από την τιμή που ισχύει στο λιμάνι του Πειραιά για τα ίδιου τύπου πλοία με τους ίδιους προορισμούς.


Με τα δύο ταχύπλοα συνολικής επένδυσης 30 εκατ. ευρώ και τα τρία συμβατικά πλοία που διαθέτει, η «C Link» του Απόστολου Βεντούρη μεγαλομετόχου επίσης της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ), επιχειρεί να διαδραματίσει ένα ακόμη πιο ενεργό ρόλο στη ακτοπλοΐα.

Πηγή: Ναυτεμπορική