Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Η σιγουριά πως ότι και να γίνει, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα εκλέξουν...

Η σιγουριά πως ότι και να γίνει, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα εκλέξουν από ένα Βουλευτή “ρίχνει” τη Χίο στις “έκτακτες επιχορηγήσεις” του Υπουργείου Αιγαίου

12

Τρεις βουλευτές εξέλεξε η ΝΔ στη Δωδεκάνησο, αλλά ο ανταγωνισμός που υπάρχει μεταξύ τους είναι τόσο μεγάλος, που δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα. Οι οποίοι κύριοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν από τώρα την επανεκλογή τους, επιδίδονται μανιωδώς στα ρουσφέτια. Εις εξ αυτών, ο κ. Αν. Καραμάριος, παραδέχθηκε δημοσίως, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, κάποιους διορισμούς στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Ρόδου. Ετερος, ο υπουργός Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδης δεν έχει ακόμη παραδεχθεί κανένα διορισμό, πλην όμως φαίνεται ότι κινείται εξυπνότερα στην εκλογική του περιφέρεια από τους υπολοίπους. Είναι, βλέπετε, και το αξίωμα του υπουργού που του δίνει το προβάδισμα. Κυρίως, όμως, του δίνουν προβάδισμα τα κονδύλια που διαχειρίζεται.
 
Πάρτε χαρτί και μολύβι και υπολογίστε: κατά τους τελευταίους 15 μήνες από τις έκτακτες επιχορηγήσεις προς τους πέντε νομούς του Αιγαίου, που ενέκρινε ο κ. Παυλίδης, τη μερίδα του λέοντος έχει εισπράξει η εκλογική του περιφέρεια, τα Δωδεκάνησα. Αναλυτικότερα: ο Νομός Χίου έλαβε 1.085.000 ευρώ, ο Νομός Σάμου 1.200.000 ευρώ, ο Νομός Λέσβου (όπου βρίσκεται και η έδρα του υπουργείου του) 4.200.000 ευρώ, ο Νομός Κυκλάδων 4.500.000 ευρώ και ο Νομός Δωδεκανήσου 7.200.000 ευρώ. Αυτό πρέπει να είναι το… «εφαρμόζουμε ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική» που έλεγε ο Πρωθυπουργός.


Πηγή: Σχόλιο της στήλης ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 5 Ιουνίου 2005