Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Απάντηση υφυπουργού Εθνικής Αμυνας για… μανικετόκουμπα και παγωτίνια!

Απάντηση υφυπουργού Εθνικής Αμυνας για… μανικετόκουμπα και παγωτίνια!

10


Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ” ΤΟ ΒΗΜΑ”  με θέμα  ” Μυστικά κονδύλια για… μανικετόκουμπα”, το οποίο αναφερόταν σε δήθεν προσωπικές δαπάνες του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Βασίλειου Μιχαλολιάκου, από τα μυστικά κονδύλια  του Υπουργείου,  ανακοινώνονται τα ακόλουθα:


Το ζεύγος μανικετόκουμπων, αξίας 123,68€ και αγορασμένο από τον “Αθήνα 2004”, για προβολή της Ελλάδας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, δόθηκε ως δώρο στον Πολωνό Υφυπουργό Εργασίας και Οικονομικών, κ. Krysztof Krystowski, κατά την επίσκεψη του κ. Μιχαλολιάκου στην Βαρσοβία κατά την υπογραφή Μνημονίου  Αμοιβαίας Κατανόησης για συνεργασία στον αμυντικό τομέα.


Για τη φωτογραφική και κινηματογραφική κάλυψη της επίσημης επίσκεψης του κ. Μιχαλολιάκου στη Βουλγαρία, προτιμήθηκε η λύση του τοπικού φωτογράφου και κινηματογραφιστή γιατί αυτή κόστισε μόνο 400 Ευρώ αντί των μερικών χιλιάδων Ευρώ που θα διατίθενταν σε μετακίνηση αντίστοιχου Ελληνικού συνεργείου.


 Έτσι αποφεύχθηκε το κόστος από αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή και διατροφή καθώς και ημερήσιας αποζημίωσης εξωτερικού  το οποίο θα ήταν πολλαπλασίως μεγαλύτερο από την πληρωμή τοπικού φωτογράφου και κινηματογραφιστή, λαμβανομένου μάλιστα υπ΄ όψιν της συναλλαγματικής διαφοράς Ευρώ – Βουλγαρικού νομίσματος.


Για τα παγωτίνια
 Σε σχέση με το  ποσό των 23 € για αγορά γλυκισμάτων, σημειώνεται ότι δεν  αφορούν έξοδα συνεργατών του Υφυπουργού. Όσον αφορά στα έξοδα ενδιαίτησης, αεροπορικών εισιτηρίων και λοιπών εξόδων της συνοδείας, αυτά βρίσκονται μέσα στα πλαίσια της αυστηρής εντολής του κ. Υφυπουργού για  περικοπή δαπανών και αυτή σταθερά ακολουθείται σε κάθε ταξίδι.


Στη λεηλασία του δημοσίου χρήματος και στην επιβολή της αναξιοκρατίας και του κομματισμού  η καλύτερη απάντηση ήταν η ακύρωση των απευθείας αναθέσεων και των λιστών  επιλεγμένων υποψηφίων σε “φωτογραφικούς διαγωνισμούς”.


 Αντ΄ αυτών έγιναν, γίνονται και θα γίνονται ανοικτοί  σε όλους δημόσιοι διαγωνισμοί και  διαπραγματεύσεις που είχαν ήδη ως αποτέλεσμα  την επίτευξη των καλύτερων δυνατών οικονομικών προσφορών από τις μειοδότριες εταιρείες.


Με αυτές τις διαδικασίες  εξοικονομήθηκε  ποσό  που υπερβαίνει  τα 40 εκατ. Ευρώ υπέρ του λαού μας. Κι αυτό μόνο στο μέρος που αφορά στις αρμοδιότητες του κ. Μιχαλολιάκου, χωρίς να συνυπολογίζεται το ύψος των ποσών που εξοικονομήθηκαν στο σύνολο του Υπουργείου.


 Επιπλέον, δημοσιοποιούνται  όλα τα στάδια της υλοποίησης των προμηθειών, από την έκκριση σκοπιμότητας μέχρι την ανάθεση και το τελικό κόστος με όλες τις λεπτομέρειες. Είναι  μία ενέργεια που αποδεικνύει περίτρανα το βαθμό διαφάνειας που έχει  καθιερωθεί από την 7η Μαρτίου 2004 και μετά. Φυσικά αυτή η διαδικασία σε καμμιά περίπτωση δεν εφαρμοζόταν  στο παρελθόν. 


 Κατηγορηματικά δηλώνεται ότι η πολιτική της απόλυτης διαφάνειας και της κάθετης σύγκρουσης με τη διαφθορά θα συνεχιστεί γιατί αυτό αποτελεί προγραμματική μας δέσμευση, αυτό επιβάλλει η ιδεολογική μας τοποθέτηση και αυτό απαιτεί η συντριπτική πλειονότητα του Ελληνικού λαού την εντολή του οποίου με το έργο μας υλοποιούμε.