Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Λόγω νοσηλευτικού προσωπικού, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες η Μονάδα Τεχνητού...

Λόγω νοσηλευτικού προσωπικού, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

17Σοβαρή είναι η αδυναμία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, να ανταποκριθεί στις αιτήσεις νοσηλείας από αριθμό Χιωτών νεφροπαθών που επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους στη Χίο.
Το θέμα φέρνει σήμερα στην επικαιρότητα η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, που σύμφωνα με διαμαρτυρίες Χίων νεφροπαθών, μόνιμων κατοίκων Αττικής, τους “απαγορεύεται” να έρθουν διακοπές στο γενέθλιο τόπο.
 “Είμαι συνταξιούχος, έφαγα τα χρόνια μου στη θάλασσα και ο μεγάλος μου πόθος είναι να ζω κάποιες στιγμές περισσότερες στο αγαπημένο μου νησί. Αν και εδώ και χρόνια έρχομαι στη Χίο 3 – 4 μήνες, φέτος με δυσκολία παίρνω άδεια για αιμοκάθαρση για έναν μήνα. Έφτασα μέχρι και τον κ. Κακλαμάνη αλλά λύση δεν μπορεί να δοθεί”, δηλώνει στον “ΠΟΛΙΤΗ” ο κ. Νικ. Γιακουμής.

Το πρόβλημα 
“Φέτος υπάρχει πρόβλημα και χώρου και προσωπικού. Ο αριθμός των νεφροπαθών δυστυχώς χρόνο με το χρόνο αυξάνεται. Είναι αδύνατον να δεχθούμε να εξυπηρετήσουμε τα αιτήματα όσων έρχονται εδώ για διακοπές και να αφήσουμε στην άκρη τους ασθενείς που διαμένουν μόνιμα εδώ”, ισχυρίζεται ο ιατρός κ. Κυριατζής.
“Στηρίξαμε τις ελπίδες μας στο νοσηλευτικό προσωπικό, που πρόκειται σύντομα να προσληφθεί. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα φθάσει έγκαιρα. Σκοπός μας είναι να διοχετεύσουμε 3 – 4 άτομα για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας. Αν σκεφθείτε όμως ότι πέρσι είχαμε πετύχει τη νοσηλεία συνολικά 58 ασθενών και φέτος ξεπερνούμε κάθε προσδοκία φτάνοντας τους 70, αντιλαμβάνεσθε ότι δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την υγεία κανενός, ούτε να οδηγήσουμε σε εξουθενωτικές καταστάσεις το προσωπικό”, απαντά και ο κ. Γεωργαντέλης.
Πάντως σήμερα το μεσημέρι ο κ. Γεωργαντέλης τόνισε στην τηλεόραση της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ότι θα ενισχυθεί η μονάδα με δύο νοσηλευτές κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο για να αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό το πρόβλημα.

Περίπου 10 αποκλεισμένοι
Οπως τονίζεται στην εφημερίδα τουλάχιστον 10 ασθενείς νεφροπαθείς και οι οικογένειες τους θα στερηθούν τις διακοπές τους στο νησί, από την αδυναμία της Μονάδας να τους εξυπηρετήσει.
” Ένα πρόβλημα για το “Σκυλίτσειο” που δεν έχει άλλη λύση, πέρα από την επέκταση της Μονάδας και από άποψη χώρων και από πλευράς ενίσχυσης του προσωπικού”, καταλήγει ο ΠΟΛΙΤΗΣ.