Αρχική Πολιτισμός Οι πολίτες ζητούν να παραμείνει Δημοτικός ο θερινός κινηματογράφος, πρόταση στο Δήμο...

Οι πολίτες ζητούν να παραμείνει Δημοτικός ο θερινός κινηματογράφος, πρόταση στο Δήμο Χίου

6Προς τον Δήμαρχο Χίου,  τον  Πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβουλίου και το ΔΣ της ΔΑΕΧ, απευθύνεται η “Πρωτοβουλία Δημοτών ενάντια στο ξεπούλημα του ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ” μετά και την προσωρινή απόφαση του Δικαστηρίου ζητώντας να παραμείνει ο Δημοτικός χαρακτήρας του θερινού κινηματογράφου.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 4317/2-6-2005 αίτησής μας, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση, επανερχόμαστε  στο θέμα και απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου να μας απαντήσει εγγράφως  για το θέμα του θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου. Συγκεκριμένα ζητάμε απάντηση  για το αν θα λειτουργήσει ο θερινός κινηματογράφος ως Δημοτικός και πότε.
Με βάση μάλιστα τα δεδομένα που δημιουργούν οι συνεχώς αυξανόμενες αντιδράσεις όλο και περισσότερων πολιτών της Χίου (πράγμα που γίνεται σαφές από τη μαζική συμμετοχή τους στις απανωτές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσε και συνεχίζει να διοργανώνει η Πρωτοβουλία Δημοτών ενάντια στο ξεπούλημα του Σινέ Κήπος),  τα μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνουμε καθημερινά από όλη την Ελλάδα, καθώς και τα ψηφίσματα που εκδίδονται συνεχώς από φορείς (Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Χίου, Κινηματογραφική Λέσχη Χίου, ΑΔΕΔΥ, Εργατουπαλληλικό Κέντρο Χίου, Σωματείο ΣΕΣΝΟΧ), ζητάμε την άμεση λειτουργία του θερινού κινηματογράφου ως δημοτικού, όπως λειτουργούσε 10 ολόκληρα χρόνια. Η  λειτουργία του θερινού  ήταν και παραμένει αποκλειστικά ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για άλλη καθυστέρηση.


Έχουμε πλέον ακόμα περισσότερους λόγους να επιμένουμε στις απόψεις μας ότι η μόνη εγγύηση για την ποιοτική λειτουργία του θερινού κινηματογράφου, είναι αυτό να παραμείνει δημοτικό και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για τον πολιτισμό και τη δημόσια περιουσία, μέχρι την έναρξη των προβολών από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σινέ Κήπος.


Επειδή μέχρι τώρα ο Δήμος Χίου σιωπά, καταθέτουμε για δεύτερη φορά το  αίτημα μας για το θέμα  του θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να καταθέτουν τα αιτήματά τους στο Δήμο  και να παίρνουν τουλάχιστον  μια απάντηση.


 


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ
                                                             www.geocities.com/chioscinema