Αρχική Απόψεις Aρθρα Μαριάννα Μαστροσταμάτη: Η ΝΕΛ δεν επιτρέπει τον στοιχειώδη προγραμματισμό της Τουριστικής Αγοράς...

Μαριάννα Μαστροσταμάτη: Η ΝΕΛ δεν επιτρέπει τον στοιχειώδη προγραμματισμό της Τουριστικής Αγοράς στη Χίο

41

Διαβάζοντας την επιστολή της 14/6/2005 του κ. Ισίδωρου Καραμαούνα  και την αναφορά του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες εκείνοι που θέλουν να επισκεφθούν τη Χίο με το «αλαλούμ» που επικρατεί στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση που νοιώθω σαν πολίτις αυτής της χώρας. 

Δεν είμαι από τη Χίο αλλά  συνηθίζω να ταξιδεύω επί χρόνια με γκρουπ στην γείτονα Τουρκία χρησιμοποιώντας το λιμάνι σας για να μεταβώ στο απέναντι λιμάνι του Τσεσμέ. Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και ο προγραμματισμός των μετακινήσεών μας εκεί γίνονται  με όλα τα ηλεκτρονικά μέσα που η προηγμένη τεχνολογία μας παρέχει. Η συνεργασία μας μαζί τους είναι άψογη όπως και η τήρηση του προγράμματος στις μετακινήσεις μας εκεί.

Εγώ λοιπόν θα πάω ακόμη πιο πέρα από τα προβλήματα που εντοπίζει ο κύριος Ισίδωρος Καραμαούνας και που επικεντρώνονται στον τουρισμό του νησιού σας. Το νησί σας, ως γνωστόν, αποτελεί μία από τις εισόδους – εξόδους από και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την γείτονα Τουρκία. Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου χτες μόλις μας ανακοίνωσε ότι την 25/6/2005 που επιστρέφουμε από τον Τσεσμέ στη Χίο δεν υπάρχει τελικά πλοίο για να ταξιδέψουμε στον Πειραιά. Και βέβαια στο Αίολος Κεντέρης δεν υπάρχουν θέσεις για το γκρουπ. 

Αναρωτιέμαι:
Ποιος από αυτούς που έχουν «αυτοκηρυχθεί» υπεύθυνοι στη χώρα μας για την ακτοπλοΐα στο Αιγαίο θα αναλάβει να μας πει το λόγο που σαν έλληνες πολίτες μας κάνουν να ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ακόμη μία φορά όταν συγκρίνουμε την εδώ με την εκεί εξυπηρέτηση του ταξιδιώτη; Ο κύριος Κεφαλογιάννης; Η Ένωση Εφοπλιστών; Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου; Τέλος πάντων ας μας πουν ποιανού τσιφλίκι είναι το Αιγαίο και σε ποιον να είμαστε ευγνώμονες που μετά από το «γερό» αντίτιμο του εισιτηρίου, θα πρέπει να θεωρούμε ότι μας κάνουν και χάρη που ταξιδεύουμε. 
Δεν φτάνει η διαφορετικότητα της εικόνας του λιμανιού και του τελωνείου της Χίου με τα αντίστοιχα του Τσεσμέ; Τώρα να λέω στους τούρκους ότι Ιούνιο μήνα στην πατρίδα μου δεν υπάρχει δρομολόγιο από Χίο για Πειραιά και ότι αυτό το μάθαμε τρεις μέρες πριν την αναχώρησή μας για Χίο; Ύστερα είναι η προκαταβολή που έχει δοθεί για τις κρατήσεις στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία με τερματική περιοχή του ταξιδιού μας αυτήν του Τσεσμέ για μία εναλλακτική λύση, όπως αυτήν της επιστροφής μας οδικώς.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι να μη χάσω την αισιοδοξία μου.
Μαριάννα Μαστροσταμάτη