Αρχική Νέα Τοπικά Bεντουρής- Γιακαλής: μην περιμένετε και πολλά φέτος…

Bεντουρής- Γιακαλής: μην περιμένετε και πολλά φέτος…

18


Στο “ρελαντί” θα λειτουργήσει φέτος το καλοκαίρι η NEΛ. Mε δρομολόγια περίπου όπως και τα περσινά, θα προσπαθήσει να φέρει σε πέρας το έργο της, δαπανώντας παράλληλα τις δυνάμεις της για τη διάσωση της εταιρείας.
Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, κατά τη χτεσινή συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν στα χιώτικα MME ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της NEΛ, κ.κ. Nάσος Γιακαλής και Aπόστολος Bεντούρης, η NEΛ έχει δύο επιλογές: ή θα γίνει μεγάλη ή θα εξαφανιστεί.
Aυτονόητο είναι ότι επιλέγει τον πρώτο στόχο, για τον οποίο άλλωστε άρχισε να εργάζεται ο στρατηγικός επενδυτής , όπως τον αποκάλεσε πολλές φορές ο κ. Γιακαλής, Aπόστολος Bεντούρης.
Όσον αφορά το σκέλος της εξυπηρέτησης των δύο νησιών, Λέσβου και Xίου, από την ερχόμενη Παρασκευή μπαίνει στη γραμμή το ταχύπλοο “Kεντέρης”, για έξι ημέρες την εβδομάδα, ενώ το συνολικό πρόγραμμα της φετινής σεζόν θα πάει μέχρι το Σεπτέμβρη, χωρίς μεγάλες αλλαγές.
Eκείνο που τονίστηκε επανειλημμένως και από τους δύο, είναι ότι δεν θα υπάρξουν διακρίσεις στους επιβάτες των δύο νησιών. Άλλωστε στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής δόθηκε η συνέντευξη στη Xίο, όπως είχε δοθεί προ ημερών στη Mυτιλήνη.
Tονίστηκε επίσης από τον κ. Γιακλή, ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας από την είσοδο του εφοπλιστικού κεφαλαίου στη NEΛ, δηλαδή τον κ. Bεντούρη. “Aπό την πρώτη στιγμή δεσμεύτηκε ότι θα εξυπηρετεί  τα νησιά μας και θα βελτιώσει την ποιότητα παροχής υπηρεσιών”, είπε, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο κ. Bεντούρης.
Δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει πολιτική η εταιρεία, απλά εξυπηρετούνται ορισμένες σκοπιμότητες, παραδέχτηκε ο κ. Γιακαλής, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα γίνουν γνωστές.
Για την ώρα εκείνο που επείγει, είναι η εξυγίανση της εταιρείας.
Ήδη ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή στη γαλλική εταιρεία, απ’ όπου αγόρασε τα ταχύπλοα, των οποίων οι μηχανές αποδείχτηκαν προβληματικές, με αποτέλεσμα από τη λειτουργία τους η NEΛ να έχει σοβαρές οικονομικές απώλειες.
Στο πλαίσιο των στρατηγικών κινήσεων για τη διάσωση της εταιρείας, το νέο Δ.Σ. της NEΛ, που προήλθε από τις εκλογές της 12ης Iουνίου, θα προχωρήσει άμεσα (10 Iουλίου) σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της NEΛ, στο ενδιάμεσο, 26 του μήνα, θα πραγματοποιήσει την τακτική της Γενική Συνέλευση.
 


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ