Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Απάντηση ΚΚΕ στα σχόλια για την υποδοχή του Ευρωσυντάγματος

Απάντηση ΚΚΕ στα σχόλια για την υποδοχή του Ευρωσυντάγματος

12


Σχετικά με τα σχόλια που γράφτηκαν στον τοπικό τύπο, για τη “δημοκρατική συμπεριφορά” μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του Ευρωλεωφορείου στη Χίο, η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ εκτιμά προς αποκατάσταση της αλήθειας τα ακόλουθα:
Η διαδικασία της πολιτικής ενοποίησης της Ε.Ε. διαμέσου του Ευρωσυντάγματος που συνδιαμορφώθηκε από τις νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, πίσω από την πλάτη των λαών, αποδεικνύει και τον αντιδραστικό χαρακτήρα της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης τη Ε.Ε..
Παράλληλα η χώρα μας, η Κυβέρνηση της ΝΔ αφού αρνήθηκε την πρόταση του ΚΚΕ, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ώστε ο λαός, ύστερα από πολύπλευρη ενημέρωση, να κατέθετε την άποψή του θετική ή αρνητικά στην κάλπη. Αυτή είναι η δημοκρατική διαδικασία, σε συνθήκες αστικού κοινοβουλευτικού. Η Κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε να εφαρμόσει προχωρώντας στην ψήφιση μέσα στη βουλή του Ευρωσυντάγματος, μαζί με το ΠΑΣΟΚ.
Το Ευρωσύνταγμα κατοχυρώνει τον ιμπεριαλιστικό και καπιταλιστικό ρόλο της Ε.Ε., συμπυκνώνοντας της ελευθερίες του κεφαλαίου, κατεδαφίζοντας εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων λαών της Ευρώπης.
Εκ των υστέρων περιφορά του Ευρωλεωφορείου ανά τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας, προκειμένου να εκθειάσουν, με έντυπο, ηχητικό και οπτικό υλικό “τα καλά του Ευρωσυντάγματος” αποτελεί πρόκληση στη νοημοσύνη και το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού μας.
Αυτόν τον πολιτικό εμπαιγμό και την κοροϊδία της Κυβέρνησης, το ΚΚΕ με τα μέλη του καταγγέλλει σ’ όλη την Ελλάδα μπροστά στο Ευρωλεωφορείο διαδηλώνοντας όχι μόνο ενάντια στο Ευρωσύνταγμα και την ΕΕ αλλά εμποδίζοντας και το “δημοκρατικό δικαίωμα” όταν αποφασίσαμε εμείς για εσάς πριν από σας και τώρα σας ενημερώνουμε.
Όσον αφορά το γεγονός του επεισοδίου, κατά τη διάρκεια της πολιτικής αντιπαράθεσης μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με τον υπεύθυνο του Ευρωλεωφορείου, για τα εμπόδια που δημιουργήσαμε, στη “Δημοκρατική διακίνηση των θέσεων του Ευρωσυντάγματος”, ο υπεύθυνος του Ευρωλεωφορείου έγνεψε στον αρμόδιο αστυνόμο κ. Κουρασάνη να επέμβει για την “επιβολή της τάξεως” ως είχαν συνεννοηθεί προηγουμένως.
Αυτή η “δημοκρατική επίκληση” των οργάνων καταστολής, εξόργισε τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και προέβησαν στην ανατροπή των υλικών του Ευρωσυντάγματος, και την αφαίρεση των καλωδίων του ρεύματος και των ηχείων.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι οι ενέργειες και η δράση του, δεν είναι απαραίτητο να “κινούνται και να συμμορφώνονται μέσα στα πλαίσια της αστικής δημοκρατικής νομιμότητας, που στόχο έχουν την υπεράσπιση συγκεκριμένων πολιτικών, οικονομικών και ταξικών συμφερόντων.
Όσο νόμιμη και ελεύθερη είναι η Κυβέρνηση να ψηφίζει και να προωθεί αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους, ή προνόμια και κίνητρα στο μεγάλο κεφάλαιο ή να ψηφίζει το Ευρωσύνταγμα πίσω από την πλάτη του λαού, άλλο τόσο είναι ελεύθερο το ΚΚΕ και τα μέλη του, να κλείνουν δρόμους να καταλαμβάνουν δημόσια κτήρια, να περιφρουρούν απεργίες, να εμποδίζουν δικομματικές δραστηριότητες εμπαιγμού -όπως εγκαίνια- ή δημοκρατική ενημέρωση για το Ευρωσύνταγμα.
Αλίμονο αν το ΚΚΕ λειτουργούσε στα πλαίσια του καθορισμένου συστήματος ή δεχόταν μαθήματα δημοκρατίας από τον υπεύθυνο της Αστυνομίας.
Το ΚΚΕ προετοιμάζει με τα στελέχη του, τους εργαζόμενους και το λαό στα πλαίσια της ταξικής πάλης για τη ρήξη και τη σύγκρουση με τους πολιτικούς εκπροσώπους του κομματισμού και τα οικονομικά συμφέροντα.
Ο συσχετισμός δυνάμεων είναι που κρίνει κάθε φορά, τη μορφή πάλης και το επίπεδο της σύγκρουσης.
Η δημοκρατία έχει πάντοτε ταξικό περιεχόμενο”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Διαφήμιση