Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΡΙΖΑ για την κινητοποίηση υπέρ προσφύγων

ΣΥΡΙΖΑ για την κινητοποίηση υπέρ προσφύγων

5


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο κράτησης προσφύγων στο Μερσινίδι.


“Η απαγόρευση εισόδου πολιτών στο χώρο κράτησης προσφύγων στο Μερσινίδι  από την  Αστυνομική Διεύθυνση Χίου ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Η  πολιτική καταστολής που ακολουθείται στα πλαίσια της Ευρώπης Φρούριο το μόνο που καταφέρνει είναι  να δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες ,αντιμετωπίζοντας τους ως κρατούμενους  που το αδίκημά τους είναι ότι είναι φτωχοί.
Η Αστυνομική Διεύθυνση ,εκπρόσωπος του κράτους, παρανομεί κατάφωρα  και παράλληλα στην ουσία απαγορεύει στη τοπική κοινωνία να ασκήσει κοινωνικό έλεγχο σε ένα χώρο που στοιβάζονται εκατοντάδες πρόσφυγες σαν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ  καταδικάζει έντονα  αυτά τα φαινόμενα αυταρχικής και καταχρηστικής  συμπεριφοράς  της Αστυνομίας, συμπεριφοράς που δημιουργεί  πολλά ερωτήματα για το σεβασμό των δικαιωμάτων μας .
Η κατάργηση των χώρων κράτησης και η δημιουργία χώρων υποδοχής  όπου θα παραμένουν οι πρόσφυγες  χωρίς να είναι κρατούμενοι , η νομιμοποίηση τους και η κατάργηση των απελάσεων είναι απαραίτητοι όροι για να λεγόμαστε <<πολιτισμένοι >>.
Είμαστε αντίθετοι με το πολιτισμό που θέλουν να μας επιβάλουν, το πολιτισμό της μαύρης αγοράς, της εκμετάλλευσης, της καταστολής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της καταπίεσης, της συλλογικής ευθύνης, του αυταρχισμού ,της φτώχειας.
Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους όλων των χωρών  στο πολιτισμό της συναδέλφωσης , της αλληλεγγύης, των ίσων δικαιωμάτων  των ίσων ευκαιριών.
Το πολιτισμό που κατακτήθηκε με το αίμα και τις θυσίες  πολλών ανθρώπων”.