Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή “Αδιόριστων Εκπαιδευτικών” στον Πρωθυπουργό

Επιστολή “Αδιόριστων Εκπαιδευτικών” στον Πρωθυπουργό

6


Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό στέλνουν οι “Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί”, γονείς τριών παιδιών. Με την επιστολή τους ζητούν από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει καθώς προεκλογικά είχε αναφέρει ότι οι οικογένειες με τρία παιδιά θα θεωρούνται πολύτεκνες και συνεπώς οι “αδιόριστοι εκπαιδευτικοί” ήλπιζαν να διοριστούν σαν πολύτεκνοι.

Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:


“ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –        ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Κοινοποίηση : 1) προς ηγεσία ΥΠΕΠΘ , 2) προς Βουλευτές Ν.Δ της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, (όπως πίνακας αποδεκτών )


Κύριε Πρωθυπουργέ


Επειδή ο χαρακτηρισμός των οικογενειών με 3 παιδιά ως πολύτεκνων όπως φαίνεται θα καθυστερήσει και επειδή 1700 περίπου οικογένειες αδιόριστων εκπαιδευτικών , είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους για διορισμό  στις εξαγγελίες της Κυβέρνησή σας, θα θέλαμε σε μια ύστατη προσπάθεια να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον σας να σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω : κατά την περσινή περίοδο το Υπουργείο Παιδείας με το άρθρο6 παρ.3 του ν.3255/2004, διόρισε με μεγάλη ευκολία  ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ (περίπου 700)
Στην προσπάθεια μας να πληροφορηθούμε ενόψει μάλιστα και του χαρακτηρισμού μας, τις προθέσεις του ΥΠ.ΕΠ.Θ όσον αφορά τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς με 3 παιδιά, δυστυχώς όχι μόνο δεν έχουμε λάβει σαφή απάντηση, αλλά τα μηνύματα που φθάνουν από κάποιους κύκλους μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν για το κατά πόσο η περσινή πολιτική για τον διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών ήταν πράγματι μια γενναία κοινωνική πολιτική για το δημογραφικό  που θα έχει ανάλογη συνέχεια και για μας ; ή μια κατ΄επιλογήν  ευαισθησία ;


Κύριε πρωθυπουργέ , δεν αμφισβητούμε ότι σίγουρα είμαστε περισσότεροι από τους περσινούς πολυτέκνους, όμως θεωρούμε αυτονόητο ότι τα ευεργετήματα αυτά μας δίνονται ως κίνητρα για να γίνουμε περισσότεροι και όχι λιγότεροι, συνεπώς το επιχείρημα αυτό που επικαλούνται κάποιοι κύκλοι είναι επικίνδυνο γιατί στέλνει λάθος μήνυμα .
Δεν αμφισβητούμε επίσης ότι υπάρχουν και άλλες ευπαθείς ομάδες που έχουν άμεση ανάγκη εργασίας και γι’αυτό άλλωστε είμαστε αλληλέγγυοι, όμως για να υπάρχουν κοινωνικές ομάδες πρέπει να υπάρχει και  ικανός τον αριθμό πληθυσμός και όπως θα γνωρίζετε, η εξέλιξη του δημογραφικού στη χώρα μας είναι η χειρότερη παγκοσμίως.


Κύριε πρωθυπουργέ, αναμφισβήτητα είναι δικαίωμα της κυβέρνησή σας να καταθέσει το νομοσχέδιο για τον χαρακτηρισμό μας σε χρόνο που εσείς θα κρίνετε κατάλληλο , σε κάθε περίπτωση όμως ,αν η ψήφιση του καθυστερήσει πέραν του μηνός Ιουλίου, και για να μην χαθεί και άλλος χρόνος για μας ,το Υπ. Παιδείας θα μπορούσε πολύ εύκολα εφ’όσον βέβαια υπάρχει πολιτική βούληση να δώσει μια μεταβατική λύση στο πρόβλημα εργασίας ΟΛΩΝ των αδιόριστων εκπαιδευτικών με 3 παιδιά , χωρίς διακρίσεις, διαιρέσεις και άλλους κατακερματισμούς, δεδομένου ότι ο  μέσος όρος ηλικίας μας είναι άνω των 40 ετών και δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αναμονής.
Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει σχετικές προτάσεις προς βουλευτές της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων και ελπίζουμε σύντομα να μας δοθεί η ευκαιρία να τις συζητήσουμε και με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αυτό που πάντως μας ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο είναι, η όποια λύση δοθεί ,ως μεταβατική ή ως τελική, να αφορά και να καλύπτει ΟΛΟΥΣ μας, γιατί όλοι έχουν δυσβάστακτες υποχρεώσεις, που ούτε αναβάλλονται, ούτε μετατίθενται, ούτε ματαιώνονται και σίγουρα δεν ικανοποιούνται με λογικές τετραετίας.


Κύριε Πρόεδρε
Επειδή για την αναστροφή της κρίσιμης κατάστασης του δημογραφικού  απαιτούνται ολοκληρωμένα μέτρα με πρόγραμμα, συνέχεια και συνέπεια και επειδή το ζήτημα αυτό από τη φύση του εμπεριέχει κοινωνικές και πολιτικές παραμέτρους που το καθιστούν όχι απλά υπερκομματικό αλλά και ΕΘΝΙΚΟ που ξεπερνά τα όρια και τις πολιτικές του Υπ. Παιδείας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα η Κυβέρνησή σας με τις αποφάσεις σας, θα μας επιτρέψει, μέσω του δικτύου των  45 επιτροπών με τις οποίες συνεργαζόμαστε σε όλη τη χώρα, να κάνουμε μια ΚΑΛΗ υποδοχή στο νέο Νόμο του Υπ. ΥΓΕΙΑΣ,  να δώσουμε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα  το μήνυμα στις 250.000 οικογένειες με 3 παιδιά, ότι  θα αντιμετωπίζονται ΙΣΟΤΙΜΑ και όχι ως πολύτεκνοι β κατηγορίας.
            
                              ΜΕ ΤΙΜΗ


             Η  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Η Παραπάνω επιστολή απευθύνεται και κοινοποιείται και προς την ηγεσία του ΥΠ. Παιδείας καθώς επίσης και προς τους 28 Βουλευτές της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που συμμετέχουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ και από τους οποίους κατά κύριο λόγο αναμένουμε με την έμπρακτη δράση τους στο Κοινοβούλιο να συμβάλουν στην υλοποίηση των υπεσχημένων από τη Ν.Δ”