Αρχική Νέα Τοπικά Ανακάλεσε την προσφυγή ο εργολάβος για το 3ο και 8ο Δημοτικό

Ανακάλεσε την προσφυγή ο εργολάβος για το 3ο και 8ο Δημοτικό

5

Και ενώ σήμερα επρόκειτο να εκδικαστεί στην Επιτροπή του άρθρου 18 η προσφυγή της εταιρείας ΝΙΚΟΛΙΑ- ΜΠΑΝΑΝΗ που είχαν αναλάβει το έργο κατασκευής του 3ου & 8ου Δημοτικού Σχολείου, χθες το μεσημέρι αποσύρθηκε η προσφυγή κατά της απόφασης της Δημοτικής Αρχής Δήμου Χίου που τους κήρυσσε έκπτωτους. Σύμφωνα με ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο Πέτρο Ντομάτα, ο Δήμος Χίου δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι θα επιστρέψει την εγγυητική επιστολή και δεν θα προχωρήσει σε διώξεις.
Άλλωστε σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ που έχει ισχύ από την 1/1/2005 (αν και έφθασε στο Δήμο Χίου στις 6 Ιουνίου) δεν θα έπρεπε να γίνει έκπτωση του εργολάβου λόγω της λήξης της ισχύς του πτυχίου, αφού προβλέπεται αυτόματη δίμηνη παράταση, οπότε θα μπορούσε να είχε υπογραφεί το συμφωνητικό.
Από την ώρα όμως που οι εργολάβοι από τη Μυτιλήνη δεν ενδιαφέρονται πλέον για το έργο, ο Δήμος Χίου αναμένεται να προχωρήσει στη σύναψη συμφωνητικού με το δεύτερο κατά σειρά εργολάβο που έχει δώσει έκπτωση για το έργο του σχολείου ύψους 34%.