Αρχική Νέα Τοπικά Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό την Πέμπτη η χώρα

7


Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Πέμπτη η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προαναγγείλει τρίωρη στάση εργασίας.
Κλειστές θα παραμείνουν για άλλη μία ημέρα οι τράπεζες, στο πλαίσιο των 48ωρων κινητοποιήσεων της ΟΤΟΕ, “χειρόφρενο” θα τραβήξουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ προβλήματα ενδέχεται να παρουσιαστούν και στο λιμάνι του Πειραιά από την απεργία των ναυτεργατών.

Επίσης, έχει προγραμματιστεί από τη ΓΣΕΕ συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
H ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους σε στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου, από τις 12:30 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου τους και σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΟΤΟΕ.

Στο πλαίσιο, αυτό οι εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 13:00 στην οδό Σίνα. Οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους εργαζομένους ζητούν να αυξηθούν οι κρατικές δαπάνες για την Παιδεία, την Υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, να μην εφαρμοστεί η συμφωνία για τον ΟΤΕ και να μην πραγματοποιηθεί νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων.

Όσον αφορά στις στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς: Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από τις 13:00 το μεσημέρι έως τις 15:00, το Μετρό από τις 11:00 έως τις 15:00, ο ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 12:00 έως τις 15:00 και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό θα κάνουν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00.


Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα συμμετέχουν στην απεργία με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 07:00 και από τις 22:00 μέχρι λήξη της βάρδιας.
Ειδικά για τα λεωφορεία που εκτελούν τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, η στάση εργασίας θα είναι από τις 04:00 έως τις 07:00 και από τις 22:00 έως τις 00:00. Κανονικά θα λειτουργήσει το τράμ, αφού οι εργαζόμενοι σε αυτό αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στην απεργία.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 το απόγευμα, σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς τραπεζοϋπαλλήλους και στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Στη διάρκεια της στάσης εργασίας το ΕΚΘ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει έξω από το κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, στις 12:00.
Στον κατάλογο των σωματείων που δηλώνουν συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης, προστέθηκε η Ομοσπονδία των ΕΛΤΑ που με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει “ταφόπλακα” για το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού -ΟΤΕ (οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ είναι ασφαλισμένοι στο Ταμείο) τη συμφωνία μεταξύ των συνδικαλιστών και της διοίκησης στον ΟΤΕ.

Πηγή: In.gr